U Gradskoj vijećnici prijem za profesora Damira Vučića s FOI-ja, dobitnika nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza

| 30.6.2022. u 14:17h | Objavljeno u Našim krajem

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas, 30. lipnja 2022. godine, održan je prijem za profesora tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu organizacije i informatike i predsjednika Sportske udruge FOI-ja Damira Vučića.

Profesor Vučić dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2020./2021..

Riječ je o izrazito nadarenom i vrijednom profesoru koji svojim znanjem, trudom i zalaganjem promiče i razvija studentski sport uvodeći u nastavu nove modalitete rada te redovne i izborne programe za studente, ali i za djelatnike Fakulteta.

Zajedno sa svojim studentima u sklopu nastave iz TZK svake godine provodi mnoge uobičajene programe poput košarke, odbojke, nogometa, badmintona, ali i planinarenje, paintball, karting, kros, klizanje, nordijsko hodanje, rafting i veslanje, šah te fitness i borilačke programe uz profesionalno vođenje.

Kao predsjednik Sportske udruge FOI više od 10 godina organizira i provodi Dan sporta na FOI-ju, popularno zvan FOIJADA, koja tradicionalno okuplja preko 300 studenata, gdje su osim studenata FOI-ja u natjecanja uključeni studenti i ekipe ne samo Sveučilišta u Zagrebu, već i drugih sveučilišta u Hrvatskoj (Pula, Osijek, Sveučilište Sjever…).

O rezultatima njegovog rada svjedoči i 31 medalja koju je Fakultet organizacije i informatike osvojio već u ovoj akademskoj godini 2021./2022. u sportu i eSportu.

Na ostvarenim rezultatima čestitali su mu gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

„Čestitam Vam na ostvarenom uspjehu i na tome što uspijevate uskladiti privatni život s obavezama koje imate kao redovni profesor, a i s izbornim programima kako bi studentski sport u Varaždinu bio na zavidnom nivou, zahvaljujući upravo Vašem znanju, trudu, energiji i entuzijazmu. Grad Varaždin poradit će na tome da školski i akademski sport dobiju dodatno na značaju koji im pripada, a sve to uz dodatnu financijsku pomoć i pravedniju raspodjelu sredstava, kako bi naši mladi sportaši osjetili da Grad i zajednica brinu o njima“- naglasio je gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

Na prijemu se razgovaralo i o problemima koji se javljaju u školskom i akademskom sportu te na koji način riješiti nedostatke i stvoriti povoljnije uvjete za razvoj školskog i akademskog sporta na području Varaždina.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci