U drugoj polovici godine očekuje se početak radova na Dječjem vrtiću Radost

vv | 22.2.2024. u 08:16h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtić Radost posljednjih je godina promijenio vizuru, povećani su smještajni kapaciteti, ali je ujedno i povećana kvaliteta boravka djece u vrtiću. U drugoj polovici 2024. godine očekuje se početak radova na rekonstrukciji i opremanju vrtića čime će se dodatno povećati kvaliteta boravka djece.

- Dječji vrtić prošao je već na dva natječaja, građevinska dozvola je ishođena, ide objava javne nabave za izvođače radova tako da početak radova očekujemo u drugoj polovici godine. Time ćemo zapravo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece. Nećemo toliko učiniti na povećanju kapaciteta već jednostavno smo usmjereni na kvalitetu boravka djece - kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Gradu Ludbregu za taj su projekt odobrena bespovratna sredstva za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u iznosu od 487.358,15 EUR.

- Mi smo još prije desetak godina započeli sa sanacijom i dogradnjom vrtića Radost i od tada se kontinuirano javljamo na natječaje. Prije nekoliko godina smo tako otvorili dodatan prostor kako bismo dobili više prostora za naše najmlađe sugrađane, a koji je ujedno i energetski osuvremenjen. No vremena se mijenjaju, standardi se mijenjaju i ni to više nije dovoljno - pojašnjava gradonačelnik Bilić.

U Gradu Ludbregu tako su započeli pripremu za još jednu dogradnju vrtića čime će vjeruju biti zaključena priča adaptacije vrtića Radost na postojećoj lokaciji.

- Proširujemo vrtić i na zgradu političkih stranaka. Postojeći objekt , samu zgradu političkih stranaka, nažalost zbog njegovog stanja u unutrašnjosti moramo srušiti, ali na tom će dijelu nastati novi dio vrtića koji će biti povezan sa dosadašnjom zgradom vrtića. Uredit će se i vrtićko dječje igralište kako bi bilo sigurno i funkcionalno za broj djece smješten u vrtiću - kaže ludbreški gradonačelnik i dodaje kako će Grad Ludbreg i u narednom razdoblju biti podrška i privatnim vrtićima.

- Želimo da standard djece u vrtićima bude najbolji i da sve što smo dosad ulagali u dječje vrtiće rezultira najboljom mogućom pripremom djece za školsko obrazovanje. Za nas je važno da s ovom adaptacijom i uređenjem dječjeg vrtića omogućimo da taj obrazovni dio bude najbolji mogući - kaže gradonačelnik Bilić.