Trofej grada Ivanca 2024: Očekuje se nastup 300 natjecatelja

vv | 27.2.2024. u 08:05h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 2. ožujka 2024. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec u Ivancu održat će se Trofej grada Ivanca 2024, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja je Grad Ivanec. U sklopu Trofeja grada Ivanca 2024 održat će dva plesna natjecanja iz kalendara natjecanja Hrvatskog sportskog plesnog saveza, bodovni turnir Hrvatskog sportskog plesnog saveza te KUP Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Plesni klub Takt Varaždin, sportski je klub koji djeluje na području Varaždinske županije, ali i šire te aktivno djeluje od 1998. godine. U Varaždinu smo svake godine domaćini međunarodnog sportskog turnira Trofej grada Varaždina u zajedničkoj organizaciji sa partnerskim Sportskim plesnim klubom Valcer, a u gradu Ivancu od 2022. godine samostalno organiziramo i Trofej grada Ivanca.

Izrazito velik broj vrlo uspješnih sportaša (državnih prvaka i viceprvaka) sa ivanečkog područja koji su članovi Plesnog kluba Takt, odlična sportska plesna škola koja djeluje u prostoru Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski Ivanec te želja da se na ivanečkom području dalje promovira plesna kultura te razvija sportski ples razlog su održavanja Trofeja grada Ivanca sa ciljem daljnje popularizacije plesne kulture i sportskog plesa na ivanečkom području.

Trofej_grada_Ivanca_01.jpg

Trofej grada Ivanca okupit će preko 300 sudionika. 250 natjecatelja iz 16 klubova iz Republike Hrvatske te 3 kluba iz Republike Slovenije natjecat će se tijekom dana u različitim disciplinama u sportskom dijelu natjecanja dok će još 50 članova Plesnog kluba Takt Iz Varaždina sudjelovati u večernjem dijelu show programa.

Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima na bodovnom turniru Hrvatskog sportskog plesnog saveza u diciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci (solo natjecatelji), a u ranijim popodnevnim satima i sportski plesni parovi. KUP Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima za sportske plesne parove koji se od ove godine održava u izmijenjenom formatu održat će se u večernjem dijelu programa. Natjecatelji će se tijekom cijelog dana pred ivanečkom publikom natjecati u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Ivanca okupit će sudionike sve dobi od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina). U večernjem dijelu od 19.00h namijenjenom široj publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo:
1. Ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori
2. Završna natjecanja na Kupu Republike Hrvatske
3. Show program plesača Plesnog kluba Takt

Trofej_grada_Ivanca_02.jpg

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će tri plesna para. U kategoriji osnovaca nastupit će Borna Habulan Budja i Dita Habuzin, u kategoriji mlađe mladeži Filip Marčun i Barbara Videc, a u kategoriji starije mladeži Plesni klub Takt predstavljat će Luka Gladović i Elena Majcen.

U solo kategorijama nastupit će čak 20 solo natjecateljica. Izabel Franolić, Tessa Hrženjak, Leona Borak, Nicole Vidrač, Maja Lena Habek, Lina Vuk, Marina Cipot, Mia Solina, Lorena Vitković, Anja Strelec, Ramona Pečar, Vana Biškup, Korina Eršeg, Linda Šoštarek, Iva Friščić, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Marta Majcen.

Sportski plesači Plesnog kluba Takt su tijekom prošle godine i početkom ove godine postigli vrhunske rezultate na državnim prvenstvima pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Ivanca.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz Hrvatske i Slovenije garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za ivanečku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 10 eura uz napomenu da djeca do 12 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.