Trnovec domaćin braniteljima na sportskim igrama i 24. obljetnici UDVDR-a Varaždinske županije

MGA/Varaždinske vijesti | 2.6.2019. u 13:42h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Varaždinske županije i domaćinstvu Kluba UDVDR-a Trnovec Bartolovečki, na prostoru sportskog parka Kopajec u Trnovcu u subotu, 1. lipnja, održana je 24. županijsko sportsko natjecanje hrvatskih branitelja. Bilo je to i obilježavanje 24. godišnjice osnutka i djelovanja podružnice UDVDR-a Varaždinske županije.

Nakon što su zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec otvorio je 24. županijsko sportsko natjecanje branitelja. Izrazio je zadovoljstvo što je trnovečka udruga dobila priliku da bude domaćin okupljanja branitelja.

– Udruga radi jako dobro i mi u općinsko upravi odlično surađujemo s njima. I njihova županijska organizacija je to prepoznala i odlučila okupljanje organizirati ovdje. Općina je uredila prostorije udruge u Trnovcu i napravili skroman spomenik našim poginulim braniteljima, ali i u spomen svim braniteljima koji su dali svoje živote za Hrvatsku i omogućili da danas budem načelnik u jednoj općini i da živimo u slobodnoj, lijepoj državi – rekao je Šamec na otvorenju.

Predsjednik varaždinske županijske podružnice UDVDR-a Branko Družinić podsjetio je na djelovanje udruge.

– Glavni zadaci su promicanje istine i vrijednosti Domovinskog rata po školama, i to činimo kroz veliki projekt ogranka u Ivancu i kluba u Petrijancu. Svi naši klubovi i ogranci odlično rade na druženje branitelja i njihovoj socijalizaciji i uključivanju u zajednicu – kazao je Družinić te zahvalio Općini Trnovec Bartolovečki na praćenju rada Kluba UDVDR-a u Trnovcu.

Braniteljima se obratio i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, koji je naglasio da su branitelji bili zajedno u ratu i da to treba biti poticaj da i danas branitelji budu uključeni. Podsjetio je da je sjever Hrvatske dao ogroman doprinos u Domovinskom ratu. Zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je da je Varaždinska županija ponosna na brojnost branitelja i njihove aktivnosti. Predsjednik Kluba UDVDR.a Trnovec Bartolovečki Josip Šopar poželio je braniteljima dobrodošlicu u Trnovec.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Varaždinskoj županiji okuplja oko 4.000 članova, a na sportskim susretima u Trnovcu natjecalo ih se oko 150, u malom nogometu, visećoj kuglani, beli, šahu, pikadu, streljaštvu – zračnoj pušci i potezanje užeta, ali i treću godinu zaredom u kuhanje gulaša u kotliću. Bilo je 11 ekipa, ogranaka i klubova, a među njima i 7. gardijske brigade Puma i sponzor Parkova. Najuspješnijima je pehare uručio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Uz Općinu Trnovec Bartolovečki, pokrovitelji 24. županijskog sportskog natjecanja hrvatskih branitelja bili su Varaždinska županija i ASC Varaždin.

Označeno u