Trnovec Bartolovečki: Nove mogućnosti financiranja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada Foto: Ilustracija

Trnovec Bartolovečki: Nove mogućnosti financiranja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada

Varaždinske vijesti | 21.11.2019. u 18:52h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Općine Trnovec Bartolovečki i tvrtke Čistoća obavještavaju o novostima u usluzi prikupljanja komunalnog otpada, odnosno besplatnom korištenju usluge za pojedine kategorije stanovništva.

Naime, davatelj javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Općine Trnovec Bartolovečki, Čistoća d.o.o. Varaždin, obavještava mještane općine Trnovec Bartolovečki o mogućnosti preuzimanja obveze plaćanja javne usluge odvojenog prikupljanja, prijevoza i obrade pelena izdvojenih iz miješanog komunalnog otpada za domaćinstva koja imaju dijete starosti do 24 mjeseca ili čiji članovi domaćinstva su osobe s inkontinencijom i imaju prebivalište na području Općine, a putem zasebnih spremnika s ljubičastim poklopcem.

Općina obavještava i da treba prikupiti podatke o broju samačkih kućanstava s obzirom na prijedlog preuzimanja obveze plaćanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Općine Trnovec Bartolovečki, a kojim bi se propisalo financiranje u cijelosti spomenute javne usluge kućanstva u kojem živi korisnik samac, odnosno živi sam i jedini je s prijavljenim prebivalištem na adresi kućanstva.

U svrhu utvrđivanja stvarne potrebe korištenja ovih javnih usluga i mogućnosti proračunskog planiranja za navedene namjene pozivaju građane da prijave:

  1. potrebu korištenja javne usluge Čistoće d.o.o. koja se odnosi na odvojeno prikupljanje, prijevoz i obradu pelena izdvojenih iz miješanog komunalnog otpada za domaćinstva koja imaju dijete starosti do 24 mjeseca ili čiji članovi domaćinstva su osobe s inkontinencijom i imaju prebivalište na području Općine ili
  2. potrebu korištenja javne usluge Čistoće d.o.o. Varaždin koja se odnosi na prikupljanje, prijevoz i obradu miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva u kojem živi korisnik samac odnosno živi sam i jedini je s prijavljenim prebivalištem na adresi domaćinstva.

Prijave se podnose u Općini, gdje se može ispuniti obrazac ili se isti može ispuniti putem interneta te proslijediti na e-mail adresu:

općOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Jedinstvenom upravnom odjelu u sjedištu Općine Trnovec Bartolovečki svakog radnog dana od 9 do 14 sati, na telefon: 042/ 683-060 ili 207-504.