Trnovec Bartolovečki iz Štromarova ministarstva dobila 312 tisuća kuna za uređenje Branimirove ulice Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Trnovec Bartolovečki iz Štromarova ministarstva dobila 312 tisuća kuna za uređenje Branimirove ulice

Varaždinske vijesti | 31.5.2019. u 16:47h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu projekta za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u jedinicama lokalne samouprave, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirat će uređenje, odnosno izvanredno održavanje Branimirove ulice u Trnovcu u Općini Trnovec Bartolovečki.

Riječ je o iznosu od 312 tisuća kuna, a odluku je u petak načelniku Općine, Zvonku Šamecu, u Luci Ludbreškoj, u Općini Sveti Đurđ, uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

– Općina je unazad nekoliko godina imala velik broj investicija u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi. Spremni smo bili na sve natječaje i dosta je sredstva stiglo s nacionalne razine, a isti je slučaj sada i sa sredstvima za uređenje Branimirove ulice. Veći dio osigurat ćemo preko proračuna dok su sredstva iz Štromarova ministarstva i više nego dobrodošla budući da ćemo s njima moći u potpunosti zatvoriti financijsku konstrukciju za realizaciju togo projekta – izjavio je Šamec.

Inače, Branimirova ulica nerazvrstana je ulica u Trnovcu dužine oko 600 metara, bez uređene odvodnje oborinskih voda, što uzrokuje skupljanje vode na kolniku i tako utječe na sigurnost vozila, ali i pješaka, budući da pješačke staze nisu izgrađene.

– Uređenjem Branimirove ulice unaprijedit će se sustav odvodnje te povećati prometna sigurnost i protočnost prometa, a ujedno će se smanjiti troškovi održavanja ulice. Ukupna je vrijednost radova 1,2 milijuna kuna, od kojih je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osiguralo 30 posto, odnosno 312 tisuća kuna, dok će se ostala potrebna sredstva u iznosu 887 tisuća kuna osigurati u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki – pojasnio je Šamec.

Radovi na uređenju ulice trebali bi početi uskoro, a prema predviđanjima trajat će oko tri mjeseca.

– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je odluke o sufinanciranju komunalnih projekata. U Varaždinskoj županiji dodijeljeno je najviše sredstava, 6,5 milijuna kuna, za asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, uređenje groblja i druge potrebe koje su iskazale općine i gradovi. Slušali smo općine i gradove, prihvatili njihove projekte, a nismo mi iz Zagreba diktirali što se mora raditi. Vjerujem da je to najbolji način jer načelnici i gradonačelnici najbolje znaju što treba građanima u njihovim jedinicama lokalne samouprave – izjavio je Štromar.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci