Trnovec Bartolovečki: Čak 44 posto manje nezaposlenih u odnosu na isto razdoblje u 2018.

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Trnovec Bartolovečki: Čak 44 posto manje nezaposlenih u odnosu na isto razdoblje u 2018. Foto: Općina T. Bartolovečki

Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog na sjednici održanoj u četvrtak donijelo je Odluku o gospodarenju imovinom u vlasništvu Općine kojom se propisuje postupanje vezano uz upravljanje, stjecanje i raspolaganje imovinom.

– S obzirom na to da je Općina Trnovec Bartolovečki donijela Odluku o gospodarenju nekretninama kojom se uređuje samo raspolaganje nekretninama, a nisu obuhvaćeni ostali oblici općinske imovine, odlučeno je da se donese nova Odluka kojom je obuhvaćeno sve – rekao je načelnik Zvonko Šamec.

Donijet je i Plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine kojim se određuju kratkoročni ciljevi i smjernice upravljanja imovinom te provedbene mjere u svrhu provođenja Strategije, a sadrži i detaljnu analizu stanja upravljanja pojedinim oblicima imovine, kao i godišnje planove za upravljanje istima.

Općinsko je vijeće prihvatilo Plan djelovanja Općine Trnovec Bartolovečki u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu. Načelnik Šamec istaknuo je kako je dosadašnja praksa ukazala na nužnost promjena u postojećem sustavu dodjele pomoći za nastale štete od prirodnih nepogoda.

– Postotak osiguranja imovine, posebice u poljoprivredi, iznimno je malen, a pomoć iz državnog proračuna nije dostatna za pokriće nastalih šteta, stoga je potrebno u većoj mjeri osiguravati imovinu, što bi u konačnici imalo pozitivne učinke na gospodarstvo – rekao je općinski načelnik.

Na sjednici je odlučeno i da je Općina biti pokrovitelj obilježavanja 20. godišnjice osnivanja Udruge umirovljenika i starijih Općine Trnovec Bartolovečki, što će Udruzi omogućiti organizaciju svečane sjednice kako bi dostojno proslaviti sve ove godine djelovanja.

Osim toga, Regionalni ured Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izvijestio je o podacima o nezaposlenim osoba u listopadu 2019. godine, kada je na Zavodu bilo prijavljeno 67 osoba s područja općine Trnovec Bartolovečki, najmanje nezaposlenih dosad. To je smanjenje od 8 % u odnosu na rujan, a čak 44 % u odnosu na isti mjesec prošle godine. Na tu temu iznijet je i prijedlog da se u Osnovnoj školi Šemovec organizira poduzetnički sajam, odnosno susret poduzetnika i učenika koji će kroz srednjoškolsko i daljnje obrazovanje birati svoju zanimanje.

Općinsko je vijeće razmatralo informaciju o vrijednosti društva Zona Sjever d.o.o., kao preduvjet za otkup vlasničkog udjela, čime bi Općina Trnovec Bartolovečki povećala svoj udio sa sadašnjih 25 % na 33,3 posto.

otb_vijece_3.JPG

otb_vijece_2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.