Trideset godina druženja DVD-a Mala Subotica i DVD-a Kelemen

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.10.2016. u 18:07h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom tridesete obljetnice potpisivanja Povelje o stručno-tehničkoj suradnji između DVD-a Kelemen i DVD-u Mala Subotica, 8. listopada u Kelemenu na sportskom poligonu izvela se vatrogasna vježba s ručnom štrcaljkom starom više od 100 godina.

Naime, štrcaljka je bila u vlasništvu DVD-a Kelemen, ali je prije desetak godina poklonjena DVD-u Mala Subotica. Uz mnogo truda i predanog rada, predsjednik DVD-a gospodin Mladen Jelenić istu je restaurirao i stavio u ponovnu funkciju.

Po uzoru na stara prošla vremena, ručna je štrcaljka dovezena konjskom zapregom do poligona gdje su vježbu u rušenju meta vrlo uspješno izvodili vatrogasci obje ekipe DVD-a uz glasnu podršku brojnih mještana. Atraktivno je bilo pratiti kako natjecatelji ručno kantama ulijevaju vodu u štrcaljku da bi zatim brzim pumpanjem u kratkom vremenu potekla kroz cijevi prema metama. Vježbe su izvođene uz budno praćenje zapovjednika Miroslava Kocijana iz Male Subotice i Stjepana Šambareka iz Kelemena.

Po završetku vježbe svečanim mimohodom stiglo se do vatrogasnog doma gdje se okupljenima pozdravnim riječima obratio predsjednik domaćina Siniša Sreček. Među uzvanicima su bili i načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić, načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Zlatko Orsag, predsjednik Vatrogasne zajednice Jalžabet Vladimir Pavličević i saborski zastupnik dr.sc. Josip Križanić.

U obraćanju su se uzvanici vrlo pohvalno izrazili o ovakvom vidu druženja, te vatrogascima poželjeli stručnu, tehničku i prijateljsku suradnju dok su zahvalnice za dugogodišnju suradnju i prijateljstvo uručene Ivanu Grašiću, Stjepanu Šambareku, Gabrijelu Mađariću, Ladislavu Jurasu, Josipu Novaku i Dragutinu Tkalecu. Druženje je nastavljeno u prijateljskoj atmosferi uz tamburaške sastave „Frikovi“ iz Male Subotice i „Šefovi“ iz Kelemena.

 

Galerija slika