Toplička božićna priča: za građane i njihove goste pripremljen bogat adventski program

Varaždinske vijesti | 8.12.2023. u 19:40h | Objavljeno u Našim krajem

Uz prve pahulje, prošle subote župnik Župe sv. Martina biskupa Siniša Dudašek upalio je prvu svijeću na adventskom vijencu, a nakon druženja na Trgu RH, KUD „Toplice” Varaždinske Toplice pred dupkom punom kongresnom dvoranom u Minervi Varaždinske Toplice održao je svoj godišnji koncert.

Adventski program nastavit će se ove subote, 9. prosinca. Topličanci će se družiti na Trgu od 16 sati, a za tople napitke, čaj i kuhano vino, ali i ukusne kobasice ponovo će se pobrinuti Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice koja je za sve pripremila i prigodne šalice.

Paljenje druge adventske svijeće održat će se u 17 sati uz nastup KUD-a „Toplice”. Uz izvedbe prekrasnih adventskih pjesama, KUD-ovci najavljuju tamburaški nastup kojim će ugrijati atmosferu te građanima i njihovim gostima priuštiti odličnu zabavu. Osim toga, svi će moći uživati i u delicijama jer članovi i članice KUD-a pripremaju tradicijske domaće kolače.

Paljenje treće svijeće, Mali sajam, nastup akustik dua „Mirta &Emerik”...

Adventsko doba vrijeme je ljubavi, zajedništva i darivanja, a možemo ga učiniti još ljepšim ako osobama do kojih nam je stalo to i pokažemo malim znakom pažnje, proizvodom u koji su nečije vrijedne ruke uložile puno truda i ljubavi.

Licitari, medenjaci, med, propolis, balzami za usne, sirevi, vina, džemovi, bučino ulje, hajdina kaša, domaće kukuruzno brašno, rukotvorine i drugi domaći proizvodi naći će se treće adventske subote, 16. rujna, na Malom sajmu domaćih proizvoda i rukotvorina, na kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe ili kao poklon za voljenu osobu.

Ni ovaj put zabave neće nedostajati jer na trg dolazi akustik duo „Mirta & Emerik”, spreman da svirkom razveseli Topličance, a Udruga vinogradara sv. Martin Varaždinske Toplice već je po običaju zadužena za to da uz ukusne kobasice, kuhano vino i čaj svima bude toplo.

Treću adventsku svijeću upalit će članice Udruge žena „Naši cajti”.

Motomrazovi, darovi za djecu i ispraćaj 2023. godine

Uoči samog Badnjaka, u Varaždinske Toplice tradicionalno stižu Motomrazovi koji će slatkim poklonima darivati dječicu. Dolazak Motomrazova očekuje se u 15 sati, a nakon paljenja četvrte adventske svijeće u 17 sati, na Trg dolaze i TS Skandali kako bi ugrijali atmosferu. Za kuhano vino, čaj i kolače ovaj put će se pobrinuti MK Aquabikers.

Topličanci će se 31. prosinca oprostiti od 2023. godine. Od 11 sati na terasi caffe bara Bernarda okupljene će zabavljati tamburaši, u ponudi će biti fingerfood, a točno u podne puštanjem balona slijedi oproštaj od stare, 2023. godine.