Tko su dobitnici priznanja Grada Lepoglave, a tko novi članovi Savjeta mladih? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko su dobitnici priznanja Grada Lepoglave, a tko novi članovi Savjeta mladih?

VV | 15.11.2020. u 09:47h | Objavljeno u Našim krajem

Javna priznanja Grada Lepoglave za 2020. godinu za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu dobit će Dražen Husnjak, Franjo Bračko, Vjeran Ježek, DVD Kamenica,OŠ Ivana Rangera Kamenica i Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, dok će priznanje za iznimna postignuća u proteklom razdoblju dobiti Zvonimir Šoštarek i Štefica Erdec. Odluka o dodjeli javnih priznanja našla se pred članovima Gradskog vijeća Grada Lepoglave na sjednici u četvrtak, 12. studenog, koja je zbog epidemije koronavirusa održana online.

Vijećnici su prihvatili i prijedloge odluka o određivanju komunalne djelatnosti koja se obavlja na temelju ugovora o koncesiji te komunalnih djelatnosti koje se obavljaju na temelju pisanog ugovora. Odlukom je utvrđeno da je obavljanje dimnjačarskih poslova komunalna djelatnost koja se obavlja na temelju ugovora o koncesiji dok su održavanje nerazvrstanih cesta, održavanje javnih površina na kojima je dopušten promet motornim vozilima, održavanje građevina javne odvodnje oborinskih voda, održavanje javnih zelenih površina, održavanje građevina, uređaja i predmeta javne namjene, održavanje čistoće javnih površina i održavanje javne rasvjete, komunalne djelatnosti koje se obavljaju na temelju pisanog ugovora.

Gradsko vijeće Grada Lepoglave potvrdilo je Odluku o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti kojom se određuju komunalne djelatnosti kojima se osigurava održavanje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave u stanju funkcionalne ispravnosti i komunalne djelatnosti (uslužne komunalne djelatnosti) kojima se pojedinačnim korisnicima pružaju usluge nužne za svakodnevni život i rad na području Grada Lepoglave, a čije se obavljanje povjerava trgovačkim društvima u kojima jedinice lokalne samouprave imaju sve dionice odnosno udjele. Odlukom je potvrđeno da je komunalna djelatnost kojom se osigurava održavanje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave u stanju funkcionalne ispravnosti održavanje groblja, a koja je povjerena komunalnom društvu IVKOM dok je uslužna komunalna djelatnost usluga ukopa pokojnika koja je također povjerena komunalnom društvu IVKOM.

Na sjednici je prihvaćen nacrt Plana djelovanja Grada Lepoglave u području prirodnih nepogoda za 2021 godinu, a vijećnici su upoznati s Izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Lepoglaveza 2019. godinu u kojem se navodi da su prema mišljenu Državnog ureda za reviziju financijski izvještaji Grada za 2019. godinu sastavljeni, u svim značajnim odrednicama, u skladu s odredbama Zakona o proračunu te da je poslovanje Grada za 2019. godinu, također u svim značajnim odrednicama, obavljeno u skladu sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima.

Vijećnici su prihvatili Prijedlog Plana i programa rada Dječjeg vrtića Lepoglava za 2020/2021. godinu te prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o dodjeli građevina Dječjeg vrtića Lepoglava i Dječjeg vrtića - Podružnica Donja Višnjica na upravljanje i korištenje Dječjem vrtiću Lepoglava. Na sjednici se glasalo o članovima Savjeta mladih Grada Lepoglave koji će tu dužnost obnašati u naredne tri godine. Za članove Savjeta mladih imenovano je sedam predloženih kandidata i njihovih zamjena: Barbara Vresk, Tanja Mravlinčić, Mihaela Špiljak, Melani Kotrščak, Petar Cikač, Matija Šantalab i Marta Novak.