Tijekom ove godine na području Vinice investicija veća od 7,5 mil. kn

vv | 5.1.2017. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Općine Vinica izvijestili su da će tijekom ove godine područje općine, točnije naselje Gornje Ladanje, biti poprište investicije vrijedne više od 7,5 milijuna kuna. Riječ je o dugoočekivanoj izgradnji sustava za kanalizaciju zajedno sa sustavom odvodnje oborinskih voda uz proširenje ceste te izgradnju nogostupa duž čitave Ulice bana Jelačića, točnije od Arboretuma Opeka do trgovine "Taban" (u duljini od 1.440 metara).

"Varkom" je već proveo postupak javne nabave i odabrao izvođača radova (varaždinsku tvrtku "Aquatehnika") za izgradnju kanalizacijske odvodnje za što je Općina Vinica putem Hrvatskih voda prethodno osigurala inicijalna sredstva, a Općina upravo provodi otvoreni postupak javne nabave za radove proširenja ceste s oborinskom odvodnjom i izgradnjom nogostupa.

- Ukupna vrijednost iznosi 5,5 milijuna kuna, za što Općina također radi na osiguranju preostalih potrebnih sredstava. Osim toga, Općina će u konačnoj financijskoj konstrukciji iz proračuna izdvojiti 25 posto vlastitiih sredstava za izgradnju nogostupa - izjavio je vinički načelnik Marijan Kostanjevac.

Označeno u