Teniski tereni općine Jalžabet zasjali u novom ruhu u projektu vrijednom više od 100.000 eura

VV | 19.2.2023. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

U općini Jalžabet je u potpunosti uredila dva teniska terena s novom umjetnom travom crvene boje s ispunom od keramičkog pijeska. Ugrađen je sustav umjetne trave sa keramičkim pijeskom koji je odobren od strane međunarodne teniske federacije što je potvrđeno važećim ITF certifikatom kategorije 1 - spora podloga.

Na terenima će vas uz novu modernu podlogu dočekati sustav najsuvremenije LED rasvjete za noćnu igru, nove mreže, kako za starije tako i za djecu (3m i 5m), 2 automata za izbacivanje teniskih loptica Lobster One, zaštitne mreže, ograda, potpuno nove klupice i nadstrešnice za igrače i sudačke stolice.

 - Prošli smo na natječaju Ministarstva turizma i sporta te dobili od njih 286.000 kuna za rekonstrukciju teniskih terena. Ukupan projekt je vrijedan 820.000 kuna - istaknuo je za regionalni tjednik, Rajko Solar, načelnik općine. Naime, ovo je ujedno i jedan od tri projekta koja su mogla proći u varaždinskoj županiji i jedan od samo dva projekta koja se odnose na tenis na području cijele Hrvatske - dodao je Solar.

Nadalje, Solar ističe plan pokretanja tenis škola za mlađe naraštaje, za koje su već osigurali rekete i loptice. Također iz općine se nadaju kako će njihovi tereni biti pogodni za treninge profesionalnih tenisača i tenisačica, te kako će se redovito moći održavati i teniski turniri. Priželjkuje se održavanje i profesionalnih turnira.

Još jedna lijepa priča iz svijeta tenisa u maloj sredini s ljudima koji su željni promijeniti stvari i okrenuti priču prema zdravom životu, te pružati starima i mladima da se rekreiraju u jednom od najdugovječnijih sportova.