Talijanski investitori u radnom posjetu Varaždinskoj županiji Foto: Varaždinska županija

Talijanski investitori u radnom posjetu Varaždinskoj županiji

Varaždinske vijesti | 14.9.2022. u 16:38h | Objavljeno u Našim krajem

Na inicijativu saborske zastupnice i članice Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Nadice Dreven Budinski u Županijskoj palači priređen je radni sastanak za predstavnike Talijansko hrvatske gospodarske komore i talijanskih poduzetnika kako bi se razmotrile mogućnosti razvoja i suradnje između Hrvatske i Italije, prvenstveno na gospodarskom području, odnosnu polju zelene i digitalne tranzicije.

Domaćin, župan Anđelko Stričak, talijanske investitore upoznao je s geostrateškim položajem Varaždinske županije i njenim razvojnim projektima.

Sastanku su, uz domaćina župana Stričaka i inicijatoricu Nadicu Dreven Budinski, prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, zamjenica pročelnice za gospodarstvo Grada Varaždina Goranka Grgić, generalna tajnica Talijansko hrvatske gospodarske komore Andrea Perkov, direktor poslovnog razvoja DOMETA-e Luca Vailati i generalni direktor Butanplina Claudio Canaccini.

Nakon radnog sastanka, investitori su u pratnji saborske zastupnice Dreven Budinski i načelnika Kaniškog obišli poslovne zone u Varaždinskoj županiji.