T. Bartolovečki: Najavljen program obilježavanja Dana općine koji donosi za svakog ponešto

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.4.2019. u 10:50h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči Dana općine Trnovec Bartolovečki vijećnici Općinskog vijeća jednoglasno su na sjednici u ponedjeljak donijeli odluke o dodjeli nagrada najboljim učenicima osnovnih škola kao i odluke o dodjeli zahvalnica koje će se istaknutim pojedincima, tvrtkama i udrugama dodijeliti na svečanoj sjednici u srijedu.

Najbolji učenici ove godine su Lukas Njegovec, učenika 8.a Osnovne škole Trnovec, te Erika Komar, učenica 8.a Osnovne škole Šemovec. Njegovec i Komar posebno su se istaknuli iznimnim rezultatima na natjecanjima na školskoj, županijskoj i državnoj razini u pojedinim nastavnim predmetima kao i izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i uzornom ponašanju. I Njegovec i Komar na svečanoj će sjednici kao nagradu za uspjehe dobiti prijenosno računalo.

Uz nagrade najboljim učenicima, Vijeće je jednoglasno donijelo odluku o dodjeli zahvalnica obrtu "Stolarija Jerešić" iz Trnovca, obrtu "Drvenarija Pošpaić" iz Šemovca, Kulturno-umjetničkom društvu "Mak" iz Trnovca te vjerskim zajednicama – Župi Majke Božje Snježne Trnovec te Župi sv. Bartola apostola Bartolovec.

Osim o nagradama i priznanjima na sjednici je bilo riječi i o programu obilježavanja Dana općine koji traje do početka svibnja. Načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec, kazao je kako ovogodišnji program nudi ponešto za svakoga.

– Obilježavanje Dan općine počinje ove srijede svetom misom u crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu od 17 sati, a sat kasnije slijedi i svečana sjednica Općinskog vijeća u Pastoralnom centru. Potom idućeg tjedna, na Uskrsni ponedjeljak, služit će se sveta misa u crkvi Sv. Duha u Šemovcu. Vikend, odnosno, subota 27. travnja, rezervirana je za druženje u organizaciji LD Kobac na prostorima lovačkog doma u Žabniku – najavio je Šamec.

Završetak obilježavanja Dana općine je prvog vikenda u svibnju. U subotu, 4. svibnja, na programu je folklorni Festival u dvorani Osnovne škole Trnovec. Od 19 sati svojim pjesmama i plesovima predstavit će se Folklorni ansambl KUD "Mak" te njihovi gosti – Folklorni ansambl "Markova" iz Zagreba i Folklorni ansambl "Zabok".

Obilježavanje Dana općine završava u nedjelju, 5. svibnja, koncertom grupe "Vigor" također u dvorani OŠ Trnovec od 19 sati.

Dodajmo i da su vijećnici upoznati s najnovijim podacima o stanju nezaposlenosti na području općine. Po prvi puta brojka nezaposlenih je ispod 100 mještana, točnije 98, od čega su nezaposlene 52 žene, a bez posla je 46 muškaraca.

 

Označeno u