Svjetski dan učitelja proslavljen i u Općini Bednja Foto: Općina Bednja

Svjetski dan učitelja proslavljen i u Općini Bednja

VV | 5.10.2023. u 17:27h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Svjetskog dana učitelja, načelnik Općine Bednja Damir Poljak uputio je uime Općine te u svoje osobno ime čestitku djelatnicama i djelatnicima u obrazovanju, koju prenosimo u cijelosti:

"oštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, stručne suradnice i suradnici, ravnateljice i ravnatelji! Povodom Svjetskog dana učitelja izražavam vam veliku zahvalnost za sve vaše napore i predanost u radu s djecom i mladima. Upravo vi ste ti koji iz generacije u generaciju neumorno težite oplemenjivanju mladih umova željnih znanja i iskustva te na taj način gradite kvalitetniju budućnost za sve nas.

Zahvaljujući vama i vašem zalaganju, učenici u školama ne stječu samo znanje i vještine, već i pozitivan odnos prema radu i životu, otkrivaju i razvijaju vlastite potencijale. Niti jedno drugo zanimanje nema takvu ulogu i značaj i zato učiteljski poziv nazivamo jednim od najplemenitijih. To je poziv na kojem se temelji razvoj svakog društva i iako je pun izazova, vi uvijek spremno odgovarate na sve, svladavajući prepreke i probleme u korist svojih učenika i njihovih roditelja.

Općina Bednja i dosad je veliki dio proračunskih sredstava izdvajala kako bi omogućila što bolje uvjete u obrazovnim ustanovama na svom području, a činit ćemo to i dalje, izdvajati još i više jer to zaslužuju naši djeca i mladi, to zaslužujete svi vi koji s njima marljivo radite.

Hvala vam na svemu što činite za mlade generacije, a time i za našu budućnost, hvala vam na odgovornosti i trudu koji svakodnevno ulažete kako bi svoja znanja prenijeli mladima i pomažete im da postanu bolji ljudi, da stvore svoju osobnost i postaju iz dana u dan sve samostalniji.”

Označeno u