DOBRA VIJEST U Cestici iz godine u godinu sve više beba, roditeljima 24 novorođenčadi potpore

J.Š./Varaždinske vijesti | 20.6.2020. u 12:33h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica priredila je prijem za roditelje 24-ero novorođene djece s općinskog područja. Tom su prilikom roditelji za svoje bebe od Općine primili po 2.000 kuna.

Ovaj će dar, rekao je načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, pomoći roditeljima u pokrivanju prvih, nemalih troškova za opremu tek rođene djece.

- Ovo je tek početak, a Općina nastavlja pomagati roditeljima u financiranju djeteta do kraja njegovog školovanja. Boravak djeteta u jaslicama/vrtiću za prvo dijete sufinanciramo sa 700 kuna, za drugo 800 kuna, a za treće su dijete roditelji oslobođeni plaćanja svih troškova u iznosu od 1400 kuna. Roditelji školaraca nižih razreda osnovne škole, oslobođeni su plaćanja produženog boravka, a iz općinskog se proračuna plaća nabavka radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa. Za srednjoškolce je osiguran besplatni prijevoz dok studenti druge i viših godina studija primaju općinske stipendije – nabrojao je načelnik Korotaj ulaganja Općine u odrastanje djece.

Budući da je demografska slika Cestice iz godine u godinu sve bolja, Općina ima potrebu proširiti vrtić.

Zahvaljujući povoljnoj demografiji i uzlaznom gospodarstvu, te u skladu s tim i potrebama roditelja, Općina je na njihov upit započela s kalkulacijom o radu vrtića u poslijepodnevnoj smjeni.

Označeno u
Galerija slika