Sve je spremno za "Advent u Voći": bit će kolača, sarme i gina, a stiže i Djed Božićnjak! Foto: Općina Donja Voća

Sve je spremno za "Advent u Voći": bit će kolača, sarme i gina, a stiže i Djed Božićnjak!

VV | 21.12.2022. u 18:35h | Objavljeno u Našim krajem

Voćancima i njihovim gostima, a posebice najmlađima, predbožićni će ugođaj uljepšati manifestacija "Advent na Voći" koju organiziraju Općina Donja Voća i Turistička zajednica područja sjever Zagorja. "Advent na Voći" održat će se ovoga petka, 23. prosinca, a program počinje u 16 sati.

Opcina_Donja_Voca_-_Advent_na_Voci_13.jpg

- Mališani i oni nešto stariji moći će sudjelovati u ukrašavanju božićnog drvca, a posjetiteljima će svoje proizvode i rukotvorine predstaviti OPG-ovi i udruge s područja Općine Donja Voća. Bit će tu i bogata gastronomska ponuda, uz kuhano vino i gin, pečene kobasice, fritule, palačinke, domaće kolače, a vrsni će kuhari pripremiti i sarmu, čijom će se prodajom prikupljati sredstva za humanitarne svrhe. Za 17 je sati najavljen nastup župnog zbora "Ljubav i mir” te KUD-a Voća, a glavni gost – Djed Božićnjak, stići će oko 18 sati i to s punom vrećom darova - najavljuju iz Općine Donja Voća.

Opcina_Donja_Voca_-_Advent_na_Voci_1.jpg

"Advent na Voći" održat će se ispred zgrade Općine u Donjoj Voći, a načelnica Općine Sanja Kočet poziva sve da obavezno dođu na manifestaciju "Advent u Voći".

- Naši najmanji, ali jako vrijedni sumještani na adventskoj su radionici izradili fine kolače za naše najstarije Voćanke i Voćance koje ćemo im podijeliti prije Božića. Kad se dobrota, zajedništvo i humanitarnost spoje na jednom mjestu tada je ovakvo adventsko druženje pun pogodak - istaknula je načelnica Kočet.

U iščekivanju "Adventa na Voći" načelnica Kočet s najmlađima već je započela pripreme za najljepše doba godine. Naime, mali predškolci i njihove tete stigli su u prostore Općine gdje su zajedno s načelnicom okitili jelku, a kao nagradu na poklon su dobili slatke paketiće.

Opcina_Donja_Voca_-_Advent_na_Voci_6.jpg

Galerija slika