Suradnja Grada Ivanca i Varaždinske županije: Grade se dva igrališta za odbojku na pijesku

vv | 7.12.2022. u 19:21h | Objavljeno u Našim krajem

Na površini u krugu Osnovne škole Ivanec u tijeku je gradnja dva igrališta za odbojku na pijesku.

Investicija je vrijedna 533.000 kuna, a temeljem sastanka i dogovora gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslava Huđeka, gradnju i opremanje igrališta u omjeru 50:50 financiraju Grad Ivanec i Varaždinska županija, što znači da svaka strana osigurava po 266.000 kuna kapitalne donacije.

Nositelj investicije je Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, čiji je ravnatelj Damir Jagić ugovor o izvođenju radova potpisao s Graditeljstvom Andrije Grabara.

U 1. fazi izgradit će se dva igrališta te pristupne staze i koridori, dok u idućoj fazi predstoji gradnja tribina za oko 100 gledatelja. Svi radovi izvode se prema smjernicama i standardima propisanim od strane Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB).

10457.jpg

Gradnjom odbojkaških igrališta osigurat će se, osim za potrebe redovitog izvođenja nastave, i primjereni uvjeti za brojne rekreativce i neformalne ekipe koje vole zaigrati odbojku te pogotovo, za natjecanja i treninge Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec, koji masovno razvija odbojkaški sport u Ivancu.

Pokazuje to i podatak da ŽOK ima više od 300 članova u 12 ekipa/sekcija, od čega 150 u Školi odbojke ŽOKI.

Igralište na pijesku dugogodišnja je težnja i želja ŽOK-a, koji je taj projekt proteklih godina aplicirao i na jedan od EU natječaja, ali na žalost, sredstva nisu odobrena.

Kako bi se dao dodatni vjetar u leđa razvoju odbojkaškog sporta u Ivancu te popularnosti koju uživa među svim uzrastima, Grad i Županija osigurali su sredstva za gradnju i opremanje pa tako već iduće godine na novim sportskim površinama možemo očekivati brojna odbojkaška natjecanja i susrete.