Šumske delicije na varaždinskom plac: danas kesteni, a zatim vrganji

vv | 14.10.2023. u 12:06h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinska tržnica obilježila je Dan kestena. Plac je bio pun posjetitelja, a svatko je mogao pronaći nešto za sebe. U humanitarne svrhe prodano je čak 40 kilograma pečenih kestena.  Osim kestena, posjetitelji su mogli uživati u brojnim domaćim kolačima koje su pripremile vrijedne žene iz udruga 'Hajdina', 'Naši cajti' te udruge oboljelih od celijakije Sjeverozapadne Hrvatske.

Najmlađi su također imali priliku sudjelovati u ovoj manifestaciji. Dječji vrtići iz Varaždina i okolice izložili su svoje likovne radove po cijeloj tržnici i  privukli posebnu pažnju posjetitelja. Ovi zanimljivi radovi pristigli su kao odgovor na nagradni natječaj 'Plodovi jeseni u Varaždinu na placu' i vrlo su kreativni te će biti izazov komisiji koja će odlučivati o najboljem među njima.

Svaka subota prijepodne pretvara varaždinski plac u najfrekventnije mjesto u gradu. Kako je jesen već u punom zamahu plac obiluje mnoštvom proizvoda tipičnih za ovo doba godine poput mandarina, kestena, svježih bundeva, sočnih jabuka i mnogočega drugog.

Iz Gradske tržnice za iduću subotu, 21. listopada najavljuju humanitarnu Vrganijadu u suradnji s Rotary klubom, dok 28. listopada slijedi Festival tikvi. Bliže se Svi sveti, pa će se na Starom sajmištu na Banfici od 27.10. do 1.11. održavati Sajam cvijeća i svijeća.