Sudionici 22. Memorijala BMW Moto klubova Hrvatske oduševljeni posjetom V. Toplicama Foto: XM Studio

Sudionici 22. Memorijala BMW Moto klubova Hrvatske oduševljeni posjetom V. Toplicama

Varaždinske vijesti | 27.9.2019. u 20:25h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju, 22. rujna, BMW Moto Klub Varaždin bio je domaćin 22. Memorijala BKH (savez BMW Moto Klubova Hrvatske). Riječ je o tradicionalnom okupljanju, koje osim ugodnog druženja za cilj ima i posjet jednoj sredini. Ove godine sudionici Memorijala zaputili su se u Varaždinske Toplice, a nakon okupljanja u Caffe baru Elf u Novom Marofu, gdje su bili srdačno dočekani od šarmantne vlasnice Andreje Horvat.

- Posjet obavezno uključuje razgledavanje muzeja ili arheološkog nalazišta, kao i obilazak jednog gospodarskog subjekta. Varaždinske Toplice imaju uistinu bogat izbor zanimljivih lokaliteta stoga ne čudi što su sudionici ovoga okupljanja bili oduševljeni, kako gostoprimstvom naših domaćina tako i zanimljivostima koje smo vidjeli. Obilazak Varaždinskih Toplica započeli smo posjetom gradskome groblju, gdje su zapaljene svijeće za sve one koji vise ne voze s nama - otkrio je Zoran Divjak, predsjednik BMW Moto Kluba Varaždin.

S obzirom na nedjelju i neradni dan, posjet nekom proizvodnom pogonu nije bio moguć. A kako se tradicija ne bi prekinula, sudionici Memorijala obišli su Restoran Bernarda.

- Restoran Bernarda zapravo najbolje oslikava sve ono što su Varaždinske Toplice bile kroz svoju dugu povijest, ali i sve ono što predstavljaju danas. Ulaganjima u rast turističke ponude i njegovanjem tradicijske gastronomske ponude, Bernarda je pokretač novog zamaha u razvoju zdravstvenog turizma. Imali smo uistinu topli doček domaćina – istaknuo je predsjednik Divjak.

Vesele sudionike 22. Memorijala BKH potom su gradonačelnica Dragica Ratković i direktorica ureda Turističke zajednice Lana Husnjak, provele ulicama Varaždinskih Toplica. U gradskom Zavičajnom muzeju i Arheološkom parku „Agua Iasae“, ravnateljica muzeja Spomenka Vlahović ispričala je najzanimljivije crtice iz bogate topličke povijesti.

- Potom smo se zaputili na topličke brege, te smo posjetili Seoski turizam Crnko, a završetak druženja bio je u Staroj hiži. Veseli nas što se na ovo druženje odazvalo uistinu veliki broj članova BKH kao i njihovi gosti. Naime, prilično smo raštrkani, od Varaždina do Dubrovnika pa su rijetke prilike da se svi nađemo na jednome mjestu. Ovo je bila jedna takva prilika i stoga će nam Varaždinske Toplice posebno ostati i lijepom sjećanju –zaključio je Zoran Divjak.