Stričak: "Ili naći novu većinu u Gradskom vijeću Ivanca, ili na nove izbore"

VV | 27.5.2022. u 19:04h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon Sračinca, Jalžabeta i Možđenca, u četvrtak je u Margečanu održana četvrta od pet klauzura koje za dužnosnike stranke organizira Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije. Sudjelovali su članovi stranke s područja gradova Ivanca i Lepoglave te općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec, a odaziv je, kao i ne prethodna tri skupa, bio velik.

Predsjednik ŽO HDZ-a i varaždinski župan Anđelko Stričak izrazio zadovoljstvo odazivom.

– Prostor Lovačkog društva Šumski zec Margečan bio je premali da primi sve zainteresirane na četvrtoj klauzuri HDZ-a Varaždinske županije koja je ovaj put organizirana za zapadni dio županije. Ovo je dosad najposjećenija klauzura kojoj je prisustvovalo preko 300 članica i članova HDZ-a. Uprava ova posjećenost dovoljno govori o rastu povjerenja birača tog područja Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a samim time se šalje poruka stabilnosti i sigurnosti – rekao je Stričak.

Naglasio je da je grad Ivanec kao najveća jedinica lokalne samouprave tog područja zasigurno i najbitniji.

– Stoga, pozivam stranačko vodstvo HDZ-a u Ivancu da u narednim danima razgovara sa svim političkim opcijama u Gradskom vijeću i da pokušaju iznaći novu većinu koja bi se okupila oko projekata bitnih za cijelo to područje. Naime, u ovom mandatu za zapadni dio županije tj. ivanečko područje planiramo investicijski bum. Ovom prilikom bih izdvojio četiri najbitnija projekta – izgradnju Aglomeracije Ivanec, izgradnju brze ceste Varaždin - Ivanec - Lepoglava, dogradnju Osnovne škole Ivanec i proglašenje Ivančice parkom prirode. Smatram da ti projekti nadilaze lokalnu razinu i da su bitni svima. Ako se u Gradskom vijeću ne može naći ta većina, smatramo da je najbolje da se što prije održe izbori, jer će u narednim mjesecima biti raspisano niz javnih poziva na koje će se moći javiti gradovi i općine kako bi
digli kvalitetu života građana na svom području – poručio je Stričak.

Predsjednik GO HDZ-a Ivanec Zdenko Đuras je izuzetno ponosan na svoju ivanečku stranačku organizaciju i na svakog njenog člana. Za grada Ivanec je rekao da se pogrešno misli da se radi o gradu koji je sklon "crvenom". Drži da potpora stranci raste iz izbora u izbore i da su građani sve više svjesni da su najveći projekti u gradu realizirani kada je 90-tih na vlasti bio upravo HDZ.

Potpredsjednik ŽO HDZ-a i načelnik Općine Bednja Damir Poljak istaknuo je da Vlada premijera Andreja Plenkovića postiže odlične rezultate te da se uspješno vodstvo na nacionalnoj razini preslikava i na razinu županije, a rezultati su vidljivi.

– Prva godina mandata župana Stričaka i više je no uspješna, a dosadašnji rezultati ulijevaju optimizam da će građani cijele županije, svih naših gradova i općina živjeti kvalitetnije i bolje. Zahvaljujući uspješnom vodstvu i odličnoj komunikaciji s predstavnicima jedinica lokalne samouprave pripremaju se i realiziraju investicije i projekti koji za cilj imaju poboljšanje kvalitete života naših građana i napredak čitave županije. Nova županijska vlast na čelu s našim županom Stričakom dokazuje kako predizborna obećanja nisu samo mrtvo slovo na papiru. U samo godinu dana župan je sa svojim timom ljestvicu podigao visoko ispunivši već 60 posto predizbornog programa – kazao je Poljak.

Među brojnim dužnosnicima stranke, na klauzuri HDZ-a u Margečanu bili su i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić te saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski i Siniša Jenkač.

Označeno u