Što će se sve raditi u Općini Petrijanec prema proračunu za 2021.?

| 7.3.2021. u 07:33h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec u prosincu prošle godine jednoglasno je izglasan je proračun za 2021. godini koji će iznositi 21.281.300 kuna.

Proračun je i ove godine okrenut realizaciji konkretnih projekata s ciljem povećanja standarda života na području općine. 

U narednoj je godini cilj održati stabilnost proračuna Općine, kao i izvršenje svih planiranih investicija. Rashodi su planirani u skladu s proračunskim mogućnostima, a odnose se najvećim dijelom na poboljšanje komunalne infrastrukture, zadržavanje dostignutih standarda te svih kvalitetnih projekta i aktivnosti u okviru programa predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Također, zadržat će se gotovo svi standardi i prava u okviru socijalne i zdravstvene zaštite stanovništva te osigurati sredstva za kapitalne investicije, kao i dovršetak ranije započetih.

Konkretno, i u 2021. godini Općina Petrijanec nastavit će sa stipendiranjem učenika i studenata te sufinanciranjem produženog boravka u Osnovnoj školi Petrijanec, programa škole plivanja, kao i raznih natjecanja. Također, tu su i dječji darovi, nabavka školskog pribora, za učenike OŠ Petrijanec, prijevoz učenika, pomoć za podmirivanje troškova školske prehrane i posebnog predškolskog programa.

Rekordna godina u kojoj su bili realizirani svi programi i u kojoj je ostvaren najveći proračun općine u povijesti bila je 2019.-a godina. U 2020.-oj godini unatoč korona krizi nismo zanemarili projekte i programe koje smo imali ugovorene a sve ono što smo planirali, doduše uz manje poteškoće smo realizirali. Pred nama je izgleda još jedna izazovna godina, ali ako je suditi po njenom samom početku i u ovoj godini realizirati ćemo brojne projekte. Godinu smo započeli nastavkom Aglomeracije, projekta kojim ćemo osigurati kanalizacijsku mrežu u svim našim naseljima, rekonstrukcijom Trga u Petrijancu a uskoro započinjemo sa asfaltiranjem nerazvrstanih cesta. Veseli nas što su nam i početkom ove godine odobreni neki novi projekti – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec naglasivši na kraju da sve što su napravili, napravili su za ljude, za svoje građane koji su uvijek na prvom mjestu.

DJI_0114_5_6_Natural.jpg

Označeno u