Stiže bespovratnih 12.600 eura za opremanje igrališta Dječjeg vrtića "Leptirić" Ljubešćica Foto: Općina Ljubeščica

Stiže bespovratnih 12.600 eura za opremanje igrališta Dječjeg vrtića "Leptirić" Ljubešćica

Općina Ljubešćica/vv | 16.6.2023. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Ljubešćica javila se na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, raspisan od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Odlukom su Općini Ljubešćica dodijeljena financijska sredstva u iznosu od 12.600,00 eura za opremanje igrališta Dječjeg vrtića "Leptirić". Cilj projekta je nabava i instalacija jednog većeg fiksnog modula kako bi djeca korisnici vrtića razvili grubu i finu motoriku, koordinaciju pokreta, ravnotežu, kako bi se unaprijedili postojeći kapaciteti vanjskih terena - igrališta te se omogućila raznolikost prostora za igru te kako bi se doprinjelo povećanju sadržaja u predškolskoj ustanovi.

- Vrijednost projekta je 20.000,00 eura, 63% sredstava sukladno Odluci dodjeljuje Središnji državni ured za demografiju i mlade, dok ostatak sredstava osigurava Općina Ljubešćica iz Proračuna. Općina Ljubešćica u suradnji s Dječjim vrtićem "Leptirić" Ljubešćica kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta boravka najmlađim korisnicima usluga i vrlo smo sretno kad se ostvare dodatna sredstva za Ustanovu - naveli su iz Općine.