SRAČINEC Zašto je dvorana Doma kulture proteklog vikenda bila dupkom puna? Foto: Općina Sračinec

SRAČINEC Zašto je dvorana Doma kulture proteklog vikenda bila dupkom puna?

VV | 6.3.2023. u 16:45h | Objavljeno u Našim krajem

Velika dvorana Doma kulture u Sračincu bila je prošlog vikenda krcata!

U subotu je održan program proslave Međunarodnog dana žena, koji slavimo 8. ožujka. U okviru kulturno-umjetničkog programa pod nazivom “Ženama s ljubavlju”, Nastupili su Tia Mesek, Tena Hudoletnjak Kos, Dramska družina Udruge žena Preslica, Vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, folkloraši KUD-a Vinica te Dramska skupina Udruge žena Kelemen. Program je tradicionalno organiziran pod vodstvom Udruge žena Preslica iz Sračinca, uz pomoć Općine Sračinec.

- Naša udruga brojnim aktivnostima kroz godinu radi na emancipaciji žena, na njihovom uključivanju u društveni život. Ova priredba samo je mali znak pažnje za sve žene s područja naše općine i poziv da se uključe u naš rad. Održava se u okviru projekta "Ženama s ljubavlju". U sklopu tog projekta odrađene su radionice o kvaliteti života, preventivni pregledi članica, a planira se još nekoliko radionica u suradnji sa HZZO - rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

Uz prigodan program, održana je i izložba “Za babičinim stolom” te prezentacija i degustacija “zdiganih krumpirovi štrukli s koščicama od tikve”, koji su u procesu zaštite izvornosti proizvoda. Programu su nazočili načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić, koji je u ime Općine Sračinec svim ženama čestitao Međunarodni dan žena. Na izlasku iz dvorane načelnik i predsjednik vijeća žene su darivali maćuhicama.

Kulturni program nastavljen je u nedjelju, kada su na pozornicu stupili Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš, s izvedbom predstave "Beba", u sklopu 14. Tjedna smijeha u organizaciji Kerekesh teatra.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci