Slovenska Občina Destrnik uz pomoć Općine Petrijanec donirala pet tona brašna za stradale

VV | 26.1.2021. u 16:19h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi pomogli stradalima u razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, Općina Destrnik je donirala pet tona brašna koje će preko Općine Petrijanec biti upućeno na stradala područja.

Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec, petrijanečki Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec i Općina organizirali su novu humanitarnu akciju sakupljanja te su s donacijom iz Slovenije distribuirali robu do skladišta Crvenog križa.

- S obzirom na katastrofalan potres koji je pogodio Petrinju i okolicu, u Općini Destrnik smo odlučili da preko pobratimljene Općine Petrijanec pomognemo područjima pogođenim potresom. Dovezli smo pet tona brašna pakiranih po jedan kilogram. Svima želim da se ovo završi, da više neće biti takvih problema i da se tlo prestane tresti - rekao je Franc Pukšič, načelnik Općine Destrnik.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec rekao je kako su se njihovi slovenski partneri sami javili sa željom da pomognu.

- U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin brašno smo distribuirali u njihovo skladište, odnosno distribucijski centar. Također, napravili smo još jednu humanitarnu akciju sakupljanja s našim mještanima, te smo ovu donaciju iz Slovenije dopunili s grijalicama, folijama, pelenama i ostalim potrepštinama za djecu koja su donirali naši mještani te im se na tome još jednom zahvaljujem - rekao je načelnik Posavec i podsjetio kako je Općina Petrijanec sa slovenskom općinom radila na projektima "Europa za građane", uz pomoć kojih su prezentirali manifestacije i organizirali susrete uz Dan općine Petrijanec, ali i njihov općinski praznik.

Ovo je inače treća pomoć upućena iz Općine Petrijanec upućena stradalima u potresu.

- Prvu su privatno organizirali mještani, Ana Mihin iz "Kolačića sreće”, a druga pomoć organizirana je na kraju prošle godine, kada smo na staru godinu dopremili pun šleper higijenskih potrepština, hrane i ostalih potrepština za potresom pogođena područja - podsjetio je načelnik Posavec koji se zahvalio svim mještanima i volonterima koji su sudjelovali u akcijama pomoći.

- Hvala i našoj pobratimljenoj Občini Destrnik, ali i autoprijevozniku Mirku Martinecu iz Majerja koji je transportirao robu do skladišta – rekao je Posavec.

petrijanec-destrnik-5-1170x660.jpg