Sjajne vijesti za Općinu Jalžabet, uručen vrijedan ugovor za predškolsku djelatnost

VV | 19.4.2023. u 13:22h | Objavljeno u Našim krajem

Jučer su svečano uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini, a Općina Jalžabet dobila je iznos od 29.040,00 eura. Ova vrijedna potpora od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade omogućit će da održe visoke standarde u predškolskoj ustanovi i razviju programe koji će pomoći u pripremi djece za budućnost.

Osim toga, Općina Jalžabet se ističe u odnosu na druge lokalne samouprave po izdvajanju iznadprosječnih sredstava za rođenje prvog, drugog i trećeg djeteta u odnosu na druge JLS-ove u RH. Kao takva, predstavlja primjer dobre prakse i putokaz drugim JLS-ovima. Također su se istaknuli i oslobađanjem od plaćanja komunalnog doprinosa, što im omogućuje da dodatno pomognu svojim sumještanima.

- Ovo su sjajne vijesti za našu općinu i za sve roditelje koji će biti oslobođeni plaćanja svibanjskog udjela u troškovima predškolskog programa. Općina Jalžabet je odlučna u svojoj namjeri da stvori bolju budućnost za našu djecu i mlade, a sve što činimo je dokaz da smo na dobrom putu - javljaju iz Općine Jalžabet.