Sjajan uspjeh vatrogasca DVD-a Varaždinbreg na međunarodnom natjecanju

VV | 24.6.2024. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

Samo osam je stotinki dijelilo vatrogasca DVD Varaždinbreg, Sinišu Horvata da se s vatrogasnog natjecanja u Europi, „Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024“, vrati s osvojenom broncom. Riječ je o najtežem vatrogasnom natjecanju u Europi, pa je Horvatovo  četvrto mjesto velik uspjeh za hrvatsko vatrogastvo.

U ukupnom je poretku, TFA Team Croatia od 13 timova zauzeo 5. mjesto. Siniša Horvat i Andy Barulek, također iz DVD-a Varaždinbreg, jedini su Hrvati koji su okušali svoju spremnost s najboljim europskim vatrogascima, a u tome ih je, uz Varaždinsku županiju i Općinu Gornji Kneginec, podržala i Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci su se u mađarskom Sombotelu natjecali u iznimno teškim uvjetima, pod punom opremom na čak 32 stupnja Celzija, što je dodatno pridonijelo dramatičnosti natjecanja, pa je od stotinu prijavljenih vatrogasaca iz četiri zemlje – Austrije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske – natjecanje završilo njih 89-ero.

- Bravo za naše operativce koji su pokazali da se ravnopravno mogu nositi s europskim vatrogascima u svim zadaćama, čime promiču hrvatsko vatrogastvo u Europi i svijetu – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković.