Sigurniji promet na državnoj cesti kroz općinu Vidovec; uskoro sanacija i - nogostup Foto: Ivana Dreven

Sigurniji promet na državnoj cesti kroz općinu Vidovec; uskoro sanacija i - nogostup

| 16.3.2021. u 21:36h | Objavljeno u Našim krajem

Svi oni koji koriste državnu cestu D35 znaju koliko je ta cesta prometna, a time i opasna za sve sudionike u prometu.

S tim se problemom suočavaju i na području općine Vidovec, stoga su danas općinski načelnik Bruno Hranić, saborski zastupnik Anđelko Stričak i rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec, kod Područne škole Nedeljanec predstavili investicije vezane uz ovu cestu.

nedeljanec_cesta_promet_hranic_stricak_16032021_17.jpg

Govoreći o prometnoj sigurnosti na području općine, Hranić je istaknuo izuzetno dobru suradnju s Hrvatskim cestama.

- Oko investicija koje se odvijaju na području naše općine puno nam je pomogao i naš saborski zastupnik. Tu moram istaknuti izgradnju kanalizacije, vijednosti 55 milijuna kuna, koja se najvećim dijelom financira iz Kohezijskog fonda Europske unije, a posebno me veseli da smo postigli visoki nivo sigurnosti sudionika prometa na državnoj cesti D35. Upravo ovdje, ispred Područne škole u Nedeljancu, postavljen je semafor. Ovdje je, nažalost, veliki promet, imali smo nekoliko prometnih nesreća, na svu sreću s manjim posljedicama. Zahvaljujući Hrvatskim cestama, ova investicija od 250.000 kuna je realizirana. Uz to smo stavili i nekoliko semafora kod osnovne škole u Vidovcu, a osvijetljeno je i puno pješačkih prijelaza, zahvaljujući Hrvatskim cestama i angažmanu saborskog zastupnika Stričaka - rekao je Hranić.

nedeljanec_cesta_promet_hranic_stricak_16032021_13.jpg

- Važno je istaknuti da je jedan dio kanalizacije na državnoj cesti D35 završen i slijedi sanacija. Pritom moram napomenuti da Općina Vidovec priprema projekt i za izgradnju nogostupa na državnoj cesti D35. Tako ćemo, uz biciklističku stazu i sigurnost biciklista, s rješavanjem oborinske odvodnje, gdje su sredstva također osigurana od strane Hrvatskih cesta, ujedno rješavati i pitanje sigurnosti pješaka - naglasio je Hranić.

Anđelko Stričak je podsjetio da se na području Varaždinske županije planira graditi sedam aglomeracija.

- Dvije se grade, to su Varaždin i Varaždinske Toplice, međutim kod izvođenja radova je dolazilo do određenih nespretnosti od strane izvođača, što je izazivalo podosta negodovanja naših građana, tako da smo čak imali i prosvjede na nekim dionicama. Međutim, tome sad dolazi kraj. U sljedećih mjesec dana, kad govorimo o državnoj cesti na području općine Vidovec, ta će cesta biti presvučena novim asfaltom i tim činom ćemo završiti ovaj dio priče s izgradnjom aglomeracije na državnoj cesti u Vidovcu - napomenuo je Stričak.

nedeljanec_cesta_promet_hranic_stricak_16032021_14.jpg

- Bitno je naglasiti, kad govorimo o općini Vidovec, da ni u jednom mandatu ni jednog načelnika nije bilo toliko investicija koliko je bilo u ovom mandatu načelnika Hranića i njegovog tima, od izgradnje aglomeracije, uređenja cesta, do izgradnje novog dječjeg vrtića i Etno-kuće u Domitrovcu. Ovaj mandat je kolega Hranić, sa svojim suradnicima, proveo u projektima, a naravno, projekti su bitni zbog kvalitete života naših građana jer upravo oni će to koristiti - rekao je Stričak.

Rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec napomenuo je da će se, u sklopu projekta aglomeracije, državna cesta D35 kompletno obnoviti.

- Presvući će se novih habajućim slojem u cijeloj širini, s biciklističkim trakama, od Gojanca do kraja Vidovca, kroz cijelu općinu Vidovec i naselje Maruševec, kad se završi. Obnovit će se i horizontalna i vertikalna prometna signalizacija. Radovi bi trebali započeti nakon 15. travnja, odnosno nakon zimske službe, i to po fazama. Sada je spremno 1,5 km, a ostalo će ići kako će ugovorni izvoditelj i naručitelj radova Varkom uspjeti završavati, svakih 500 metara - pojasnio je Bobičanec.

nedeljanec_cesta_promet_hranic_stricak_16032021_15.jpg

Zamolio je građane za strpljenje do završetka radova, a dodao je da Hrvatske ceste rade i na izradi projektne dokumentacije rekonstrukcije raskrižja i izgradnje rotora uz buduću industrijsku zonu iza benzinske postaje u Vidovcu.

Anđelko Stričak se osvrnuo i na izgradnju brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava.

- Kad govorimo o budućim investicijama, bitno je naglasiti izgradnju brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava. Zasad su izrađene sve studije, ishođena lokacijska dozvola te se radi na ishođenju građevinske dozvole. Izgradnja te ceste je predviđena u četiri etape i toplo se nadamo da će Hrvatske ceste do kraja ove godine uspjeti ishoditi građevinsku dozvolu za prvi dio između Varaždina i Cerja Tužnog, negdje do Ciglane, da bi već iduće godine mogli početi s izgradnjom tog dijela. Na tom je dijelu vrijednost radova procijenjena na oko 100 milijuna kuna - rekao je Stričak.

nedeljanec_cesta_promet_hranic_stricak_16032021_6.jpg

nedeljanec_cesta_promet_hranic_stricak_16032021_10.jpg

brza_cesta_1.jpg

brza_cesta_2.jpg

brza_cesta_3.jpg

brza_cesta_4.jpg

brza_cesta_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci