Šetnica na ludbreškom Otoku mladosti nosi ime doktora Tršinskog Foto: Grad Ludbreg

Šetnica na ludbreškom Otoku mladosti nosi ime doktora Tršinskog

Varaždinske vijesti | 4.4.2023. u 15:46h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreg je na poseban način odao počast dr. Dubravku Tršinskom.

Dubravko Tršinski rođen je 14. ožujka 1955. godine u Zagrebu. U Varaždinu je završio gimnaziju, studirao je i diplomirao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu gdje je specijalizirao internu medicinu.

U Općoj bolnici u Varaždinu zaposlen je od 1986. godine, 1994. godine postaje voditelj odjela za kardiovaskularne bolesti, a 2008. godine imenovan je ravnateljem bolnice. Bio je član Europskog kardiološkog društva i Europskog društva za zatajenje srca, predsjednik podružnice Hrvatskog kardiološkog društva za Sjeverozapadnu Hrvatsku. Kao vrhunski liječnik Dubravko Tršinski bio je veoma cijenjen među kolegama i omiljen kod pacijenata.

Zbog bolesti 2013. godine podnio je ostavku na mjesto ravnatelja varaždinske bolnice. Umro je 6. lipnja 2014. godine u Varaždinu, sahranjen na Gradskom groblju u Ludbregu u kojem je i proveo većinu svog života.

U znak sjećanja na ovog istaknutog hrvatskog liječnika, Ludbreg mu se ovih dana odužio spomen pločom koja je postavljena na Otoku mladosti, a otkrivanju ploče nazočila je i supruga dr. Tršinskog, Rajka Tršinski.

ludbreg_dubravko_trsinski_setnica_03042023_2.jpg

- Doktor Tršinski ostao je u ugodnom i dobrom sjećanju svim Ludbrežanima. Uvijek je bio na raspolaganju i spreman pomoći. Ostavio je iza sebe velik trag i kao liječnik i kao ravnatelj varaždinske bolnice, ali i kao naš sugrađanin. Bio je liječnik koji se brinuo o najvažnijem ljudskom organizmu – srcu, i odlučili smo šetnicu na Otoku mladosti nazvati – šetnicom doktora Tršinskog. Za rad srca važno je hodanje, važno je šetati i to je simboličan način kojim ovom čovjeku iskazujemo zahvalnost – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

ludbreg_dubravko_trsinski_setnica_03042023_1.jpg