SDP Ivanec: Želimo da se glas građana čuje u Ivanečkim novinama

| 18.3.2023. u 13:24h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 16. ožujka, održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca, a SDP-ovi vijećnici aktivno su se uključili tokom sjednice u jednu raspravu i postavili su dva vijećnička pitanja.

- Gradske Ivanečke novine glavni su izvor informacija za građane i sredstvo osobne samo promocije gradonačelnika. Kroz njih se redovno, na mjesečnoj razini, izvještava građane o raspravama i pitanjima sa Gradskog vijeća. SDP smatra da to nije dovoljno, već je potrebno da se i glas građana izravno čuje. Stoga smo predložili da se potpisana pitanja koja gradonačelnik zaprima od strane građana objave u Ivanečkim novinama zajedno s odgovorom - smatraju iz SDP-a Ivanec.

- Tražili smo da se proširi distribucijsko - telekomunikacijska mreža na razinu cijeloga grada. Do sada DTK mreža obuhvaća samo uži centar grada, te je kvalitetan internet potrebno osigurati i za sva ostala prigradska naselja - dodali su. 

- Grad Ivanec kao novost uvodi da se uz javna priznanja dodjeljuju medalje sa likom viteza ivanovca i likom rudara, dok će se medalja s likom planinara prodavati po komercijalnim uvjetima. Jasno smo naglasili da određena priznanja i odlikovanja koja primaju najzaslužniji pojedinci u našem društvu moraju sa sobom nositi određenu težinu i ne mogu se prodavati kao suveniri. Jednako tako predložili smo da se uz jedno od najviših priznanja Grb Grada Ivanca dodjeljuje malteški križ, koji je glavni element gradskog službenog Grba - istaknuli su.

- Za Odluku o izmjeni i dopuni Statuta, Odluku o javnim priznanjima i Odluku o protokolu glasali smo suzdržano jer nisu ispoštovane sve pravne i statutarne procedure prilikom postupka donošenja navedenih akta. Navedene odluke stavljanje su na dnevni red usprkos tome što su još bile u postupku javnog savjetovanja, dok se sjednica Odbora za Statut i Poslovnik saziva pola sata prije početka same sjednice Gradskog vijeća - zaključili su.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci