SDP Ivanec: Želimo da se glas građana čuje u Ivanečkim novinama

| 18.3.2023. u 13:24h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 16. ožujka, održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca, a SDP-ovi vijećnici aktivno su se uključili tokom sjednice u jednu raspravu i postavili su dva vijećnička pitanja.

- Gradske Ivanečke novine glavni su izvor informacija za građane i sredstvo osobne samo promocije gradonačelnika. Kroz njih se redovno, na mjesečnoj razini, izvještava građane o raspravama i pitanjima sa Gradskog vijeća. SDP smatra da to nije dovoljno, već je potrebno da se i glas građana izravno čuje. Stoga smo predložili da se potpisana pitanja koja gradonačelnik zaprima od strane građana objave u Ivanečkim novinama zajedno s odgovorom - smatraju iz SDP-a Ivanec.

- Tražili smo da se proširi distribucijsko - telekomunikacijska mreža na razinu cijeloga grada. Do sada DTK mreža obuhvaća samo uži centar grada, te je kvalitetan internet potrebno osigurati i za sva ostala prigradska naselja - dodali su. 

- Grad Ivanec kao novost uvodi da se uz javna priznanja dodjeljuju medalje sa likom viteza ivanovca i likom rudara, dok će se medalja s likom planinara prodavati po komercijalnim uvjetima. Jasno smo naglasili da određena priznanja i odlikovanja koja primaju najzaslužniji pojedinci u našem društvu moraju sa sobom nositi određenu težinu i ne mogu se prodavati kao suveniri. Jednako tako predložili smo da se uz jedno od najviših priznanja Grb Grada Ivanca dodjeljuje malteški križ, koji je glavni element gradskog službenog Grba - istaknuli su.

- Za Odluku o izmjeni i dopuni Statuta, Odluku o javnim priznanjima i Odluku o protokolu glasali smo suzdržano jer nisu ispoštovane sve pravne i statutarne procedure prilikom postupka donošenja navedenih akta. Navedene odluke stavljanje su na dnevni red usprkos tome što su još bile u postupku javnog savjetovanja, dok se sjednica Odbora za Statut i Poslovnik saziva pola sata prije početka same sjednice Gradskog vijeća - zaključili su.