FOTO Šćepanje i svijet iz kista pedesetero umjetnika

vv | 10.7.2022. u 15:07h | Objavljeno u Našim krajem

Akvareli, tempere, uljane boje, pasteli, krede, ugljen, olovke ili glina – sve je to dominiralo subotnjim prijepodnevom podno crkve u brezničkohumskom Šćepanju, a omiljene su likovne materijale umjetnici – uglavnom slikari i pokoji kipar – oprezno nanoseći pretvarali u umjetnička djela na još jednoj sada već tradicionalnoj ljetnoj likovnoj koloniji.

1.jpg

Iako kasnije nego li prethodnih godina, kada su kolonije upriličene u lipnju, ovogodišnja je srpanjska 12. Likovna kolonija Sveti Martin okupila pedesetero umjetnika iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije. Svakako su najzaslužniji za ovaj vid kulturnoga i umjetničkog druženja i stvaralaštva lokalni umjetnici Marijan Sekovanić i Ivica Nemec, kojima su organizacijsku potporu pružile Udruga za kulturu Humščak i Općina Breznički Hum te DVD Šćepanje i ugostiteljstvo Francina iz Breznice.

3.jpg

Novonastala djela – slike i skulpture ulaze u likovni fundus općine te će krajem godine aukcijski biti ponuđene na kupnju poslovnim partnerima, a sredstva ćemo kao i do sada usmjeriti u humanitarne svrhe – naglasio je načelnik Zoran Hegedić zahvalivši sudionicima kolonije – slikarima na dolasku i sudjelovanju, a organizatorima na podršci.

4.jpg