Savate radionica za predškolce u Dječjem vrtiću Čira-Čara

vv | 2.4.2023. u 07:01h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu projekta "Zanimanja" te organizirane aktivnosti kroz koje su djeca upoznala sportaše i sportove kojima se bave, u Dječjem vrtiću Čira-Čara održana je savate radionica pod vodstvom trenera Predraga Šimuneca, vlasnika i voditelja Savate kluba Šimunec gym-a iz Varaždina.

Šimunec je predsjednik Hrvatskog Savate saveza, svjetski prvak savate boksa, višestruki prvak Hrvatske, ali i osvajač brojnih europskih medalja. Kako su sport i redovito kretanje preduvjet zdravog razvoja djeteta, svoje iskustvo kao profesionalni sportaš želio je podijeliti i s djecom starije i predškolske skupine Dječjeg Vrtića Čira-Čara.

asssss.jpg

- Cilj nam je bio osvijestiti kod djece važnost bavljenja sportom, ali i upoznati ih s dobrobitima pravilne prehrane, redovitim vježbanjem te brojnim prednostima bavljenja sportom. Sport osim očuvanja zdravlja stvara i radne i obrambene sposobnosti, ali ima i značajnu društvenu ulogu koja je usmjerena na na odgojno-obrazovne vrijednosti - kaže ravnateljica vrtića Anja Kelemen Petrlić.

unnamed31.jpg

unnamed11.jpg

unnamed21.jpg

unnamed4.jpg

Zašto su odabrali baš savate i zašto je dobro baviti se tim sportom, pojasnio je trener Šimunec:

- Savate je dobar jer razvija koordinaciju, ravnotežu, snagu i fleksibilnost. Isto tako gradi samopouzdanje koje nam pomaže i u životu, ne samo u sportu.

Kako je pravilno zagrijavanje neophodno za aktiviranje živčanog sustava i "punjenje" krvožilnog sistema, djeca su prvo izvodila razne oblike zagrijavanja, a kasnije se okušala i u osnovnim tehnikama savatea.

- Vjerujemo kako smo ovim putem dodatno potaknuli interes djece za fizičkom aktivnosti i prakticiranju zdravijeg načina života - poručuju.