Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec

Uz prihode od 9,6 milijuna kuna, Općina Trnovec Bartolovečki imala višak od tri milijuna

| 20.9.2019. u 08:03h | Objavljeno u Našim krajem

U prvoj polovici ove godine prihodi proračuna Općine Trnovec Bartolovečki iznosili su 9.658.214,01 kunu, a rashodi 6.751.317,47 kuna te je višak 2.912.010,95 kuna, navedeno je u polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna koji je bio na dnevnom redu sinoćnje sjednice Općinskog vijeća.

Zadovoljan sam punjenjem proračuna u ovoj godini, a slijedi i uplata sredstava s nacionalne razine za realizirane projekte čime će situacija u proračunu biti još bolja. S obzirom na sve, proračun bi ove godine trebao biti ostvaren onako kako smo ga i planirali, a to je iznos od 22 milijuna kuna – pojasnio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Vijećnici su primili i polugodišnje izvješće o radu načelnika u kojem je naveo prijavu dva projekta na natječaje pa je za izvanredno održavanje Branimirove ulice u Trnovcu Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo 312 tisuća kuna, a za energetsku obnovu bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu Ministarstvo regionalnog razvoja 263.489,53 kune.

U prvih šest mjeseci ove godine završen je projekt građenja nerazvrstanih cesta, Ulice Široke ledine i Radničke ulice u Trnovcu. Završeni su radovi na izgradnji niskonaponske mreže u Šemovcu – rekao je Šamec i dodao da su završeni radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Zeko u Trnovcu, da su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju društvenog doma u naselju Zamlaka, a u Bartolovcu se provode pripreme za projekt aglomeracije.

U travnju se Općina uključila u Program javnih radova prema kojem je odobreno zapošljavanje troje dugotrajno nezaposlenih na vrijeme od šest mjeseci. Zajedno s Crvenim križem i ove godine provodimo projekt „Pomoć u kući“ u sklopu kojeg su zaposlene dvije osobe s područja Općine. Projekt je započeo prošle i traje dvije godine – dodao je Šamec koji je također naglasio dobru suradnju s vijećima mjesnih odbora, osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu te udrugama koje djeluju na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Općinsko je vijeće dalo suglasnost za ulazak Općine Trnovec Bartolovečki u sastav urbanog područja Grada Varaždina. Ono se ustrojava radi učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja te mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih za Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) u razdoblju 2021.-2027. godine.

Krajem kolovoza u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždinu, evidentirane su 74 nezaposlene osobe s područja Općine Trnovec Bartolovečki. To je nastavak smanjenja broja nezaposlenih. Tako je, primjerice u svibnju nezaposlena bila 81 osoba. Dodajmo i da je Općina prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem 90. obljetnice osnutka Osnovne škole Trnovec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci