Kako napreduje sanacija klizišta u Ivancu: "Išlo bi brže da imamo više financijskih sredstava" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kako napreduje sanacija klizišta u Ivancu: "Išlo bi brže da imamo više financijskih sredstava"

VV | 26.7.2024. u 10:48h | Objavljeno u Našim krajem

Jedna od tema o kojoj su raspravljali vijećnici Gradskog vijeća Grada Ivanca na sjednici održanoj 24. srpnja je bilo izvršenje plana djelovanja Grada Ivanca u području prirodnih nepogoda u 2023. godini. Kako je istaknuto, u 2023. godini za područje grada Ivanca proglašene su dvije elementarne nepogode, od poplava i klizišta.

- Dinamika sanacije dijelom je vezana uz objektivne razloge kao što su ishođenje potrebne dokumentacije i dozvola, no naravno išlo bi brže da imamo više financijskih sredstava. Šteta na prometnicama pod ingerencijom Grada Ivanca procijenjena je na 2.151.000 eura, od države smo dobili svega 5 posto. Ako i povećamo prihode u proračunu, a s obzirom na naš proračun, jasno je da je riječ o dugogodišnjem ulaganju - istaknuo je zamjenik ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić koji je vijećnicima predstavio i planove povezane s prometnom sigurnošću na području grada Ivanca, a osvrnuo se i na gradnju rotora.

- Rotori se grade na kritičnim točkama s ciljem da se osigura protočnost i sigurnost u prometu - ustvrdio je, a osvrnuo se i na potencijalnu izmjenu nacionalne zakonske regulative prema kojoj bi tendencija bila da kontrola prometnih prekršaja potpadne pod komunalno redarstvo.

- Komunikacija i koordinacija s MUP-om i nadležnim službama je kontinuirana - poručio je Friščić.