FOTO S Peharčekom od degustacije u podrumima vinarija do vidikovca i gulaša

vv / peharček | 7.6.2023. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

Vino i vinogradi sve spajaju pa i Zagorce i Međimurce

Udruga Peharček, koja okuplja vinare i vinogradare ivanečkog kraja, priredila je cjelodnevni izlet u Međimurje koji se pokazao punim pogotkom, i to iz više razloga.

Da je tako, vidjelo se po odazivu izletnika već na početku izleta, prošle subote Naime, unajmljeni autobus bio je gotovo premali za pedesetak izletnik, uglavnom članova udruge, koji su krenuli na put prema Svetom Urbanu.

I nastavak je bio na razini. Kako to i priliči ovakvome izletu,  krenulo se degustacijama  odličnih vina vinarije Horvat, a zatim i vinarije Kojter u njihovim podrumima. Palo je i pokoje pitanje, razmjena iskustva, kako i to i priliči kada se nađu znalci od istog posla.

A kakav bi to bio izlet vinara i vinogradara u gornje Međimurje bez posjete Mađerkinom bregu, tamošnjim terasastim vinogradima te, naravno, vidikovcu s kojeg se pruža nezaboravan pogled u više zemalja. Naravno, kad je lijepo vrijeme, kakvo je bilo prošle subote.

Nakon uživanja u predivnom pogledu sa vidikovca na Mađerkinom bregu, vina su se degustirala u neposrednoj objekta na otvorenom vinarije Štampar, koji je mnoge potaknuo na razmišljanje….

Za kraj izleta posjetili su OPG Perhoč u sklopu kojeg se nalazi farma jelena i muflona, tako da je za ručak domaćin izletnicima pripremio gulaš od jelena, uz prethodnu degustaciju drugih proizvoda od divljači.  Sve u svemu, vele izletnici, kratak, ali jako sladak izlet.