Romana Pomper Pozder izabrana za direktoricu Turističke zajednice Grada Ivanca

VV | 13.1.2023. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Od početka ove godine dužnost direktorice Turističke zajednice Grada Ivanca obnaša struč. spec. oec. Romana Pomper Pozder.

Temeljem raspisanog natječaja, za direktoricu ju je izabralo Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Ivanca na sjednici 28. studenog 2022., a u međuvremenu ju je potvrdilo i Ministarstvo turizma i sporta upisom u Upisnik turističkih zajednica.

Završetkom specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, R. Pomper Pozder stekla je zvanje stručne specijalistice ekonomije. Više puta tijekom studija bila je dobitnica stipendije za izvrsne studente te nagrade za najbolju studenticu generacije smjera Menadžment turizma. 

Osim toga, bila je koautor nekoliko stručnih radova te izlagalana nekoliko konferencija. Aktivno se služi engleskim jezikom,uz dobro znanje njemačkog i osnovno znanje španjolskog jezika.

Nakon završetka studija 2019. godine, Romana Pomper Pozder bila je zaposlena u Turističkoj zajednici Varaždinske županije u trajanju od gotovo tri godine. 

Neke od osnovnih odgovornosti i aktivnosti na kojima je radila bile su provedba i operativne aktivnosti projekata turističke zajednice, administracija i provođenje projektnih aktivnosti u sklopu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Interreg HU-HR projekta, ažuriranje web stranice i društvenih mreža, rad u eVisitor sustavu, stručna podrška vlasnicima smještajnih objekata,priprema sadržaja za promotivne materijale, suradnja s lokalnim turističkim zajednicama i dionicima u turizmu, priprema analiza, izvještaja i sl.

Obrazovanje u turizmu, ali i iskustvo rada u sustavu turističkih zajednica koje ima novoizabrana direktorica, temelj su zanastavak postojećih i pokretanje novih aktivnosti u cilju unapređenja Grada Ivanca kao turističke destinacije pod brendom Ivanec - Planinarski grad.

Nova direktorica radi u privremenom uredu TZGI na adresi R. Rajtera 5, u novom TIC-u u sklopu Muzeja planinarstva Ivanec.