Rekreacijski centar Lančić-Knapić: Gradi se parkiralište, uskoro i tribine sa stotinjak mjesta Foto: B. Težak

Rekreacijski centar Lančić-Knapić: Gradi se parkiralište, uskoro i tribine sa stotinjak mjesta

Grad Ivanec/vv | 9.3.2023. u 12:12h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec nastavlja s radovima na gradnji i uređenju površina i prateće infrastrukture na Rekreacijskom centru Lančić-Knapić.

U tijeku je gradnja parkirališta kod RC-a za potrebe posjetitelja i korisnika, a slijedi izvedba vodovoda i oborinske odvodnje. Nakon toga kreće i gradnja tribina, a ove godine u planu je i rasvjeta igrališta te postavljanje zaštitnih mreža.

- Parkiralište će raspolagati s ukupno 36 parkirnih mjesta, od kojih 14 na asfaltiranoj površini, dok će se još 22 mjesta urediti po modelu tzv. zelenih rešetki.. Dva mjesta bit će rezervirana za osobe s invaliditetom. Također, stižu struja i voda. Naime, s izvođačem radova, Niskogradnjom Veselnik ugovoreno je i uređenje oborinske odvodnje te polaganje cijevi za izvedbu priključka vode i to će biti odrađeno već u ovoj fazi – izjavio je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić.

10835.jpg

Vrijednost ovih radova (parkiralište, odvodnja, vodovod) je 82.280 eura, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca.

Grad je proveo i postupak za nabavu i postavljanje tribina na RC-u te za uređenje pristupnih staza. Ovaj posao povjeren je Graditeljstvu Andrije Grabara iz Ivanca, a ugovoreni radovi vrijedni su 78.700 eura.

- Nakon dovršetka radova na parkiralištu slijedi gradnja tribina, koje će ujedno biti i zaštita nasipa prema susjednoj parceli. Tribine će imati kapacitet 100-ak sjedaćih mjesta, a bit će opremljene drvenim sjedištima od ariša. Ujedno će biti izvedene sve pristupne pješačke staze do ceste i parkirališta. Ove godine u planu je i postava zaštitnih mreža i rasvjete igrališta, no zbog pristupa mehanizacije, s tim radovima se ne može krenuti prije završetka tribina – poručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

10834.jpg

Sve radove financira Grad Ivanec. U idućim godinama slijedi uređenje biciklističko-trkačke staze oko jezera, izvedba igrališta za odbojku, travnatog terena za tradicionalne seoske sportove, nadstrešnice za druženja (sa sanitarnim čvorom i spremištem opreme) te izmuljivanje jezera i uređenje obale.

Uz gradonačelnika Batinića i njegova zamjenika Friščića, gradilište su obišli i pročelnica za lokalnu samoupravu i imovinu Irena Kresonja, predsjednik Vijeća MO-a Lančić-Knapić Ivan Friščić i član Dragutin Lončar te Vinko Harjač iz DŠR-a. Pridružio se i Mario Veselnik, direktor izvođača radova, obrta Niskogradnja Veselnik iz Cestice.