Rekordan odaziv za Ivanečki kotlić: sudjeluje 50 ekipa, bit će gulaša, graha i sarme! Foto: Grad Ivanec

Rekordan odaziv za Ivanečki kotlić: sudjeluje 50 ekipa, bit će gulaša, graha i sarme!

Grad Ivanec/vv | 23.6.2023. u 11:27h | Objavljeno u Našim krajem

Sve je spremno za najpopularniju manifestaciju u sklopu Dana grada Ivanca – Ivanečki kotlić, natjecanje ekipa u kuhanju gulaša u kotliću! 

Odaziv je rekordan, sudjeluje čak 50 ekipa, od kojih će na prostoru novog skate i biciklističkog parka njih 49 „ukrstiti“ kuhače u nastojanju da upravo njihov gulaš osvoji pobjednički naslov i pobjednički kotlić, a on će ove godine biti od čak 35 litara!

Ekipe sastavljene od članova udruga, kvartovskih društava, raznih drugih neformalnih skupina i političkih stranaka dolaze sa svih strana, čak iz Zagreba, Završja i drugih susjednih gradova i općina.

Organizator: Grad Ivanec u suradnji s Poslovnom zonom Ivanec d.o.o.

Generalni sponzor: Mesnice Vugrinec d.o.o. iz Zaprešića, koje imaju svoju prodavaonicu mesa i mesnih proizvoda u zadružnoj zgradi na gradskoj špici. Mesnice Vugrinec za Kotlić poklanjaju oko 150 kg mesa (3 kg po ekipi) te po kilogram masti i svinjske nožice (za posebnu „duhu“ gulašu) za sve ekipe!

Dio potrebnih količina (2 kg po ekipi) osigurava Grad Ivanec.

Uz gulaš, sve posjetitelje ove godine čeka i 100 litara lovačkog graha  koji će pripremiti poznati kuhari Lovačkog društva Šumski zec iz Margečana.

Veselom kuhanju na otvorenom i ove se godine pridružuje OPG Marije Cafuk iz Cargovca, koja za humanitarne svrhe donira više od 100 sarmi, ali i druge svoje proizvode!

A sve ovo znači samo jedno: Nikako sutra ne propustite ovu manifestaciju! Dođite na ručak na otvorenom i pridružite se uvijek sjajnom štimungu na Ivanečkom kotliću!

Minimalni dobrovoljni prilog za gulaš, sarme i grah je 2 eura, a sve sudionike, građane i sve ostale pozivamo da, po mogućnosti, izdvoje i koji cent više, jer svaki prilog namijenjen je Zakladi Grada Ivanca.

Cilj: skuhati što više gulaša i njegovom podjelom prikupiti što više novčanih priloga za Zakladu Grada Ivanca, koja pomaže u liječenju i nabavi lijekova brojnoj bolesnoj djeci i odraslim građanima te mnogim građanima i obiteljima koje žive u iznimno teškim materijalnim prilikama.

Atraktivne nagrade za najbolje ekipe (pobjedničke kotliće te poklon torbe s brendiranim suvenirima Ivanca – Planinarskog grada) i ove godine osigurava Grad Ivanec i drugi sponzori, amanifestaciji se s velikim brojem doista vrijednih i atraktivnih nagrada pridružuju i brojni sponzori. Njih ćemo detaljnije predstaviti na Ivanečkom kotliću.  

Glazbeni štimung: Faringaši iz Prigorca

Program vodi: Andreja Loparić

Kuhanje počinje oko 9 sati, a planirano je da se rezultati natjecanja proglase oko 12.30 sati. Gulaše će i ove godine ocijeniti kuharski žiri u sastavu Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje Hotela Trakošćan, Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec i Branka Sambolec, kuhar-majstor Restorana BVB Ivanec.

Sve građane pozivamo da se pridruže jedinstvenom zabavnom ambijentu Ivanečkog kotlića i svakako, da obavezno svrate na ručak u park!

- Vidimo se sutra na Ivanečkom kotliću! - poručuju organizatori.