Reflektori na igralištima u Gečkovcu i Viletincu priključeni na niskonaponsku mrežu Foto: Grad Lepoglava

Reflektori na igralištima u Gečkovcu i Viletincu priključeni na niskonaponsku mrežu

Varaždinske vijesti | 1.3.2018. u 18:15h | Objavljeno u Našim krajem

U skladu s ugovorom o realizaciji projekta postavljanja rasvjete na igralištima u Gečkovcu i Viletincu, ovih je dana Hrvatska elektroprivreda odradila svoj dio ugovornih obaveza i rasvjetna tijela na navedenim igralištima spojila na niskonaponsku mrežu.

Time su stvoreni uvjeti za korištenje igrališta u večernjim i noćnim satima, no s obzirom na vremenske uvjete mještani s navedenih područja još će malo pričekati kako bi ih koristili za rekreaciju i druženje. Podsjećamo, Grad Lepoglava je temeljem zahtjeva građana mjesnih odbora na čijem se području navedena igrališta nalaze, na igralištima postavio reflektore, no zbog problema koje je Hrvatska elektroprivreda imala s nabavom kablova, nije bila odmah u mogućnosti, iako je Grad Lepoglava izvršio sve svoje financijske obaveze, priključiti reflektore na niskonaponsku mrežu. Učinjeno je to ovih dana.

- Zadovoljan sam, a vjerujem da su zadovoljni i građani koji žive u naseljima na čijem smo području izgradili igrališta, a sada na njima i postavili rasvjetu, moći ta igrališta koristiti praktički 24 sata dnevno. Nastavka je to plana da u svim gradskim naseljima stvorimo uvjete za bavljenje rekreacijom i mjesta gdje će se građani okupljati i družiti. Važan je to segment u podizanju kvalitete življenja odnosno životnog standarda naših građana. Na žalost, morali smo malo pričekati da se stvore uvjeti za priključenje rasvjete na navedenim igralištima, a na što nismo mogli utjecati. Sad je i to riješeno – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Uz igrališta u Gečkovcu i Viletincu, na niskonaponsku će se mrežu priključiti i rasvjeta postavljena na igralištu u Čretu za što se također čekalo da Hrvatska elektroprivreda nabavi potrebne kablove kako bi to, prema ugovornoj obavezi, mogla učiniti. Inače, za potrebe priključenja rasvjete na igralištima u Gečkovcu i Viletincu, rekonstruiran je dio niskonaponske mreže u navedenim naseljima.

lepoglava_-_prikljucena_struja_na_igralista_geckovec_i_viletinec_1.jpg

lepoglava_-_prikljucena_struja_na_igralista_geckovec_i_viletinec_2.jpg

lepoglava_-_prikljucena_struja_na_igralista_geckovec_i_viletinec_3.jpg

lepoglava_-_prikljucena_struja_na_igralista_geckovec_i_viletinec_4.jpg