Reciklažno dvorište u Gornjem Knegincu koristit će i općine Sv. Ilija te Jalžabet Foto: VV arhiva/ilustracija

Reciklažno dvorište u Gornjem Knegincu koristit će i općine Sv. Ilija te Jalžabet

I.D./Varaždinske vijesti | 26.10.2017. u 11:36h | Objavljeno u Našim krajem

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća općine Gornji Kneginec, održane u ponedjeljak 23. listopada, našla se, među ostalima, i Odluka o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s općinama Jalžabet i Sveti Ilija.

Naime, Općina Gornji Kneginec vlasnik je općinskog reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu, koje je ustupila na upravljanje trgovačkom društvu Čistoća. Budući da same nemaju reciklažna dvorišta, Općine Sveti Ilija i Jalžabet pismenom zahtjevom iskazale su interes za zajedničku provedbu mjera gospodarenja otpadom s Općinom Gornji Kneginec, odnosno za zajedničko korištenje reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu.

Nakon obrazloženja kneginečkog načelnika Gorana Kaniškog, Općinsko vijeće donijelo je Odluku o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s općinama Sveti Ilija i Jalžabet te će se od sada i troškovi rada reciklažnog dvorišta dijeliti na tri općine, prema broju korisnika s područja pojedine općine.

Kneginečki vijećnici također su donijeli Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvješća odgojno-obrazovnog rada u pedagoškoj godini 2016./2017., Odluku o prvim ovogodišnjim izmjenama i dopunama Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2017. godinu te sve prateće programe, a donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Gornji Kneginec.

Donesena je i Odluka o povjeravanju poslova održavanja površina zatvorenog odlagališta otpada općinskoj komunalnoj tvrtki Knekom, kao i Odluka o proglašenju statusa nerazvrstane ceste - javnog dobra u općoj uporabi.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci