Raznim aktivnostima obilježen Dječji tjedan u Općini Sračinec

VV | 7.10.2017. u 11:03h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji tjedan u općini Sračinec obilježen je mnogobrojnim aktivnostima djece i za djecu. Sve je počelo još u nedjelju kada su u sklopu Dana Miholja održane edukativno - zabavne aktivnosti za djecu. U rad s djecom uključili su se Osnovna škola Sračinec, Dječji vrtić “Bambi”, Savjet mladih te udruga “Črna sraka” s mnogobrojnim kreativnih radionicama i igrama za djecu.

Djeca Općine Sračinec svoje mještane nekoliko puta godišnje razvesele predstavama koje su pripremila. Ovaj put predstavu za djecu pripremili su odrasli. U velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu gostovalo je kazalište Pinklec iz Čakovca s monodramom Petrica Kerempuh prilagođenoj djeci od prvog do osmog razreda osnovne škole.

- Ovaj Dječji tjedan organiziran je u sklopu inicijative Općina prijatelj djece, koju provodimo već neko vrijeme. Nadamo se da će Općina Sračinec uskoro dobiti status prijatelja djece, jer zaista mnogo sredstava ulaže u predškolsko i školsko obrazovanje te standard života djece. Završni izvještaj smo predali, još čekamo posjet iz Zagreba i nadamo se skorom dobivanja statusa Općine prijatelj djece - rekla je Stanka Miko, predsjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec i voditeljica inicijative.

20171003 17 07 35 IMG 0602

U utorak je delegacija djece iz Osnovne škole Sračinec posjetila općinske prostorije gdje ih je primio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. 28 predstavnika učenika, po jedan iz svakog razrednog odjeljenja, mogli su razgledati prostorije, upoznati djelatnike i dobiti informacije o načinu rada općinske uprave.

- Naša Općina izdvaja velika sredstva za potrebe djece, od njihovog rođenja, kada svako dijete dobiva poklon od 1.000 kuna, preko novog dječjeg vrtića koji smo izgradili, pa sve do stipendiranja studenata. Iako Općina Sračinec nije vlasnik Osnovne škole, svake godine pomažemo u poboljšanje standarda učenika. Godinama financiramo školu plivanja za učenike trećih razreda, sufinanciramo prehranu učenika slabijeg imovinskog stanja, obnavljamo i nabavljamo nova didaktička pomagala, opremamo školu ormarićima, financiramo školu u prirodi i tako dalje. Nagrađujemo izvrsnost, stipendijama za srednjoškolce i studente s područja općine, a od nedavno djeluje i Savjet mladih od kojih dobivamo prijedloge za rad - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon susreta s načelnikom i djelatnicima Općine, djeca su dijelila letke o svojim pravima i inicijativi Općina prijatelj djece. Aktivnost Dječjeg tjedna nastavljene su radionicama i predavanjima u Osnovnoj školi Sračinec i Dječjem vrtiću Bambi.

20171004 09 18 35 IMG 0636

20171003 175315

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci