Ranko Zbodulja novi direktor, Dalibor Patekar zamjenik direktora Ivkom-voda Foto: Grad Ivanec

Ranko Zbodulja novi direktor, Dalibor Patekar zamjenik direktora Ivkom-voda

Varaždinske vijesti | 3.11.2021. u 12:59h | Objavljeno u Našim krajem

Jednoglasnom odlukom Skupštine Ivkom-voda d.o.o. Ivanec, Ranko Zbodulja izabran je za novog direktora, a Dalibor Patekar za zamjenika direktora ivanečkog distributera vode. Nova Uprava Ivkom-voda imenovana je temeljem provedenog javnog natječaja.

Novoizabranom rukovodstvu čestitke je uputio predsjednik Skupštine Milorad Batinić, te mu poželio uspjeh u radu, osobito u svjetlu činjenice da ga dočekuje ogroman posao i odgovornost vezan uz vođenje i provedbu komunalno-infrastrukturnog projekta desetljeća – Aglomeracije Ivanec, koja upravo počinje.

Ranko Zbodulja, novi direktor Ivkom-voda, po struci je magistar/inženjer građevinarstva. Preddiplomski studij graditeljstva završio je u Zagrebu, a diplomski u Varaždinu. Posjeduje veliko iskustvo na poslovima planiranja, organizacije, vođenja i kontrole poslova koje je stekao radeći u Jedinstvu Ivanec te na gradilištima širom bivše države, Hrvatske i u Mađarskoj.

Od 1994. zaposlen je u Ivkomu d.d., gdje je kao voditelj RJ i kao inženjer gradilišta organizirao gradnju 30-ak objekata vodoopskrbe i odvodnje na području zapadnog dijela Varaždinske županije. Od 2005. godine radio je na pripremi i provedbi novih projekata u vodoopskrbi i odvodnji te drugih komunalnih projekata, kao i na poslovima vođenja i provedbe projekata sufinanciranih iz EU fondova. Od 2014. godine zaposlenik je Ivkom-voda, a do ove godine vodio je više od 40 većih i manjih projekata.

Dalibor Patekar po struci je dipl. ing. geotehnike (studij u Zagrebu) i dipl. ing. građevine (studij u Varaždinu). Radno iskustvo u struci stekao je najprije kao voditelj građevinskih radova u tvrtki Crosco u Zagrebu, a nakon toga kao zamjenik tehničkog rukovoditelja u Ivkomu d.d. te kao voditelj i rukovoditelj vodoopskrbe i odvodnje u Ivkom-vodama od 2014. – 2021. godine.

Posjeduje znanja i iskustvo u rukovođenju i organizaciji svih poslova vezanih uz gradnju komunalne infrastrukture i uz rad komunalnog sektora, a osobito onih koji su usko specijalizirani u struci vodoopskrbe i odvodnje.

- S obzirom na izazove koje donosi golem aglomeracijski projekt, a koji će voditi upravo Ivkom-vode Ivanec, kao i na druge izazove s kojima je u posljednje vrijeme suočena ova tvrtka u većinskom vlasništvu Grada Ivanca, vjeruje se da će ovi iskusni operativci krajnje profesionalno i angažirano odraditi odgovoran posao koji ih očekuje, a u čemu im i gradska uprava daje punu podršku - priopćili su iz Grada Ivanca.