Rajko Solar, Verica Vitković, Sanja Kočet i Branimir Nađ na sastanku u Fondu za zaštitu okoliša

VV | 25.2.2022. u 11:43h | Objavljeno u Našim krajem

Jučer je održan sastanak u Fondu za zaštitu okoliša sa zamjenicom direktora gđom. Alenkom Košiša Čičin-Šain na kojemu su sudjelovali i načelnici općine Jalžabet, Rajko Solar, općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković, općine Martijanec, Branimir Nađ, i općine Donja Voća, Sanja Kočet.

Teme sastanka su bile zaštita okoliša u okviru općina, problemi s kojima se jedinice lokalne samouprave susreću u praksi, obnovljivi izvori energije odnosno projekti koje provodi FZOEU iz područja obnovljivih izvora energije, a potencijalni prijavitelji na natječaje su općine s ciljem kako bi se smanjile emisije štetnih tvari i troškovi za energente koje plaćaju svi stanovnici općine financiranjem javne uprave.

Za općinu Jalžabet je aktualna tema izgradnje elektrane za proizvodnju električne energije u Dječjem vrtiću Potočić, čime će se smanjiti troškovi za energente. Drugi problem o kojem su razgovarali su divlja odlagališta otpada a kojih u Općini Jalžabet ima više. Već pripremaju projekt sanacije divljih odlagališta i za nekoliko dana slijedi prijava na Fond za sufinanciranje.