Radovi na vodovodu uvod u rekonstrukciju ulice vrijednu 2,3 milijuna kuna Foto: B. Težak

Radovi na vodovodu uvod u rekonstrukciju ulice vrijednu 2,3 milijuna kuna

VV | 28.5.2020. u 14:17h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči početka velikih radova koje će Grad Ivanec ovoga ljeta izvoditi na rekonstrukciji ivanečke Ulice Eugena Kumičića, Ivkom-vode Ivanec otvorile su opsežne radove na rekonstrukciji vodovodne mreže.

- S obzirom na to da se u ovoj ulici nalazi stara, dotrajala mreža, potrebno ju je zamijeniti novom. Nove cijevi bit će postavljene duž cijele ulice, u duljini 450 metara, a ove ćemo radove iskoristit ćemo i za uređenje 20-ak novih priključaka za vodu za kuće te za polaganje dijela plinske mreže - izjavio je Mladen Stanko, direktor Ivkom voda d.o.o.

Radovi su vrijedni 360.000 kuna, a financiraju ih Ivkom vode iz razvojnih sredstava Grada Ivanca.

Gradonačelnik Milorad Batinić poručuje da su radovi na modernizaciji i uređenju vodovodne i plinske infrastrukture uvod u opsežne rekonstrukcijske radove koje Grad Ivanec planira za ovu godinu, a čija se vrijednost procjenjuje na oko 2,3 milijuna kuna.

- Projektom je predviđena njena kompletna rekonstrukcija, s obnovom kolnika, uređenjem pješačkih staza i dovršetak uređenja zelenih površina započet prije par godina. Izdavanje građevinske dozvole očekuje se uskoro, a odmah nakon toga slijedi raspisivanje postupka javne nabave za izbor najpovoljnijeg izvođača radova - poručuje gradonačelnik.

- Također, izvest će se i dopunski radovi na sustavu oborinske odvodnje, čime bi se napokon riješio problem ovdašnjih stanara, odnosno eliminirala opasnost od poplavljivanja podruma. U vezi s time u izradi je projekt gradnje spoja oborinskih voda na kolektor Matačinu - izvijestio je M. Batinić.

radovi3-kumiciceva-220520.jpg