Radoš i Batinić o izgradnji autobusnog stajališta i dogradnji objekta NK Mladosti (M)

vv | 14.3.2024. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinski biskup mons. Bože Radošu u svom je uredu održao radni sastanak s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem i njegovim zamjenikom Markom Friščićem, a nazočili su mu i kancelar Biskupije Ivan Rak i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek.

Glavna tema sastanka bilo je razmatranje mogućnosti rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s Biskupijom na česticama na području Jerovca i Margečana. Time bi se Gradu Ivancu omogućilo da priđe gradnji autobusnog stajališta kod kapelice u Jerovcu Donjem te rekonstrukciji i dogradnji objekta na igralištu NK Mladost Margečan.

U razgovoru su ivanečki gradski čelnici detaljnije obrazložili ograničenja koja Gradu sada onemogućavaju gradnju sadržaja namijenjenih prvenstveno djeci, mladima, ali i široj zajednici, te ponudili odgovarajuća rješenja.

Biskup Radoš pritom je jasno istaknuo volju da Biskupija pomogne, pogotovo kad su u pitanju djeca i interesi zajednice. U tom kontekstu razmotrene su konkretne mogućnosti rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a utvrđen je i daljnji hodogram aktivnosti, sve s ciljem kako bi se dogovoreno što prije provelo i omogućilo Gradu da priđe konkretizaciji spomenutih projekata.