Radite najbolji tikvenjak? Prijavite se na natjecanje u sklopu "Jeseni u Ivancu" i provjerite je li stvarno top! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Radite najbolji tikvenjak? Prijavite se na natjecanje u sklopu "Jeseni u Ivancu" i provjerite je li stvarno top!

VV | 6.10.2024. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec će u suradnji s gradskim udrugama, ustanovama, OPG-ovima i svim ostalim zainteresiranim sudionicima u subotu, 19. listopada, u ivanečkom gradskom parku održati novu manifestaciju "Jesen u Ivancu“.

- Dođite i uživajte u prikazu i kušanju domaćih slastica pripremljenih od najrazličitijih plodova jeseni, priprema se i izložba gljiva, a moći ćete i kušati jela od gljiva kao i nekadašnja tradicijska jela ivanečkoga sela. Na štandovima će svoje proizvode izložiti naši OPG-ovi, a posebnu pažnju skrećemo vam na med i proizvode od meda ivanečkih pčelara. Moći ćete kušati i mlada vina ivanečkih i salinovečkih vinogradara, uključiti se u radionicu izrade starinskih ukrasa od krep papira, a kestenijadu s friško pečenim kestenima ne propustite nikako! - poručuju organizatori.

Specifičnost manifestacije bit će i izbor najljepše gljivarske košarice, a održat će se i natjecanje u pripremi najboljih tikvenih štruklji pa sve one, koji smatraju da po tom pitanju imaju što reći i pokazati, organizatori pozivaju da se prijave na natjecanje i osvoje jednu od atraktivnih nagrada!

- Dakako, peče se doma, s time da protvan štruklji trebate donijeti na izložbu, a nakon toga izdvojiti "uzorak“ za ocjenjivanje. Štruklje svih natjecatelja ocijenit će povjerenstvo sastavljeno od kuhara i slastičara i ono će odlučiti o pobjednicima. Dakle, drage gazdarice i gazde, ako se želite uključiti u natjecanje u pripremi najboljeg tikvenjaka, molimo da se prijavite Ani Jagetić na tel. 492 876 (042) ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - ističu u Gradu Ivancu.

Cijela manifestacija odvijat će se uz zabavnom tonu, uz prigodni glazbeni štimung, a u slučaju kiše, manifestacija se odgađa za tjedan dana.