Prva olimpijada mladih planinara: "Planinarska olimpijada na Šumima pokazala se kao pun pogodak!"

vv | 15.6.2022. u 15:13h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Planinarskog kluba Ivanec u nedjelju je, 12. lipnja, na predjelu Šumi u podnožju Ivanščice održana 1. olimpijada mladih planinara.

Sudjelovalo je više od stotinu mladih planinara iz sekcija mladeži PK Ivanec i to iz osnovnih škola Ivanec, Maruševec, II. OŠ Varaždin, Klenovnika i Višnjice.

9432.JPG

Nakon pozdravnih riječi Tomislava Friščića, predsjednika PK Ivanec, Olimpijadu je otvorio Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca.

9430.JPG

Sudionici su se natjecali u pet disciplina - u planinarskoj štafeti, potezanju užetom, postavljanju šatora, orijentaciji, u vezivanju planinarskih čvorova i u planinarskom recitalu.

Sveukupni pobjednik Olimpijade je OŠ Ivanec, a slijede II. OŠ Varaždin, Maruševec, Klenovnik i Višnjica.

9433.JPG

Organizator je za sve sudionike osigurao obrok i piće, svi su primili zahvalnice za sudjelovanje, a tri prvoplasirane tri ekipe po disciplinama nagrađene su medaljama. Osnovnoj školi Ivanec pripao je veliki pobjednički pehar koji je mladima uručio predsjednik PK T. Friščić.

9428.JPG

- Planinarska olimpijada na Šumima pokazala se kao pun pogodak. Djeca su uživala u natjecanjima na svježem zraku i pokazala spretnost, znanje i umijeće u specifičnim planinarskim disciplinama. Ovakvim radom s mladima PK Ivanec ne samo da stvara i odgaja novu generaciju planinara koja će se znati odgovorno ponašati prema prirodi i planini, već i onu koju će u budućnosti i sama biti nositelj brenda Ivanca kao Planinarskog grada – ističu organizatori.