Proračun za 2020. Općine Visoko 11,2 milijuna kuna: u projekte komunalne infrastrukture 7,2 milijuna kuna

Napisao/la: VV -
Proračun za 2020. Općine Visoko 11,2 milijuna kuna: u projekte komunalne infrastrukture 7,2 milijuna kuna Foto: Općina Visoko

Na posljednjoj sjednici Vijeća Općine Visoko u ovoj godini prihvaćen je proračun za 2020. godinu koji će iznositi 11,2 milijuna kuna. Za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine Visoko izdvojit će se 1,2 milijuna kuna, a čak 4,6 milijuna predviđeno je za rekonstrukciju društvenih domova.
Načelnik Dragutin Mateković rekao je kako je u planu i izgradnja vodovodne mreže te kanalizacije, a ulaže se i u izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete.
– Planirana je i izgradnja trga, rekonstrukcija mrtvačnice te izgradnja novih sportskih igrališta, a ukupna je vrijednost projekata izgradnje komunalne infrastrukture na području Općine Visoko u 2020. godini 7,2 milijuna kuna – rekao je načelnik.
– Što se tiče Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2020. godini izdvojeno je 580.000 kuna, a financirat će se iz planiranih sredstava komunalne naknade, mjesnog samodoprinosa za održavanje groblja, komunalnog doprinosa te izvornog dijela proračuna – dodao je načelnik Mateković.
Za programe u školstvu i predškolskom odgoju na području Općine Visoko osigurana su sredstva u visini od 65.000 kuna, dok je za program iz ovlasti socijalne skrbi planirano 130.000 kuna i to ponajviše za pomoć građanima i kućanstvima, za jednokratne naknade za novorođenu djecu te sufinanciranje dječjeg vrtića.
Na sjednici Općinskog vijeća izglasan je drugi rebalans proračuna za 2019. godinu, koji sada, s 8,6 milijuna na prihodovnoj strani i s viškom iz prethodnih godina, ukupno iznosi 10,4 milijuna kuna.
Za održavanje komunalne infrastrukture u 2019. godini Općina Visoko izdvojila je dva milijuna kuna, u odnosu na prvotno planiranih 1,5. Najveće je povećanje vidljivo u stavci održavanja nerazvrstanih cesta i puteva, sa 130.000 na 770.000 kuna. Navedena sredstva iskorištena su za modernizaciju (asfaltiranje) i održavanje nerazvrstanih cesta i puteva u naseljima Vinično, Kračevec, Visoko, Vrh Visočki, Čanjevo, Presečno Visočko te Đurinovec.
Što se tiče Programa javnih potreba u društvenim djelatnostima, najveće je povećanje u stavci socijalne skrbi, za što će Općina izdvojiti 145.000 kuna u odnosu na prvotno planiranih 115.000 kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.