Projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" uspješno se provodi Foto: Grad Lepoglava

Projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" uspješno se provodi

Varaždinske vijesti | 11.12.2020. u 19:57h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući projektu "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku", kojeg s partnerima provodi Grad Lepoglava, 50-ak osoba starije životne dobi dobilo je neophodnu pomoć u kući, a šest žena iz skupine teže zapošljivih osoba dobilo je posao.

Provedba projekta započela je u srpnju ove godine i od tada se potvrđuje njegova korist, kako za korisnike tako i za zaposlene gerontodomaćice.

- Projekt se pokazao iznimno korisnim i mogu ustvrditi da ga uspješno provodimo na zadovoljstvo svih njegovih dionika. Za njegovu uspješnu provedbu zahvalni smo gerontodomaćicama koje svakodnevno borave na terenu i pomažu korisnicima te konzultantima angažiranima na njegovoj provedbi – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić na sastanku na kojem se razgovaralo o provedbi ovog za zajednicu i njene građane, posebice one u potrebi, vrijednog projekta.

Na sastanku je najavljeno da će vrijednim gerontodomaćicama uoči božićnih blagdana biti isplaćene božićnice. Također najavljeno je da se, kako bi se održao kontinuitet, planira s nastavkom projekta odnosno njegovom prijavom na novi natječaj.

- Planiramo projekt proširiti i tako osigurati pomoć za veći broj korisnika te ujedno zaposliti više gerontodomaćica – zaključio je Škvarić.

Projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. iz kojeg je Grad Lepoglava za njegovu provedbu ostvario potporu u iznosu od 524.300 kuna.

lepoglava_sastanak_zazeli_11-12-2020_1.jpg

lepoglava_sastanak_zazeli_11-12-2020_2.jpg

lepoglava_sastanak_zazeli_11-12-2020_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci