Programom punim pjesme, plesa i domaćih delicija Općina Klenovnik slavi svoj dan Foto: Općina Klenovnik / arhiva

Programom punim pjesme, plesa i domaćih delicija Općina Klenovnik slavi svoj dan

Varaždinske vijesti | 10.10.2019. u 11:44h | Objavljeno u Našim krajem

Navršilo se 775 godina od prvog spominjanja općine Klenovnik, a bilo je to 1. studenog 1244. od kada datiraju prvi zapisi pa će općina, iako nešto ranije od pravog rođendana, od 11. do 13. listopada obilježiti Dane općine s bogatim kulturno-zabavnim i gastronomskim programom koji će u petak 11. listopada započeti u 18 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani OŠ Klenovnik.

Zabava i druženje nastavit će se od 20 sati ispod šatora uz grupu Lajk te podjelom besplatnog gulaša svim posjetiteljima, kojeg će pripremiti klenovnički lovci.

Nakon gulaša u petak, u subotu sve posjetitelje već treću godinu zaredom očekuje kuhanje graha i sportske aktivnosti od 12 sati, dok će u šatoru od 20 sati za zabavni program biti zadužen glazbeni sastav Lepi cajti, koji će mještanima zasvirati zagorske pjesme.

U nedjelju će biti položen vijenac na mjesnom groblju u Klenovnik u 8,45 sati, nakon čega će u 9 sati početi svečana misa u crkvi Presvetog Trojstva.

Svečanost se nastavlja vatrogasnom vježbom DVD-a Klenovnik, koji će pokazati tehniku rezanja automobila posebnim škarama i spašavanje unesrećenih. Slijedi druženje uz domaće specijalitete Društva za njegovanje starih običaja uz nastup KUD-a Klenovnik u šatoru pored Vatrogasnog doma Klenovnik.

Općinski načelnik Mladen Blaško pozvao je sve mještane općine Klenovnik, ali i sve zainteresirane da se u ova tri dana pridruže slavlju i bogatom programu ispunjenom pjesmom, plesom, domaćim delicijama i izložbom domaćih proizvoda s klenovničkih OPG-ova.